Брокер: Имотите са супернадценени

0
Ще има корекция на цените
Ще има корекция на цените Видео: Euronews Bulgaria

Ще има корекция на цените

"Неминуемо лихвите ще окажат влияние върху пазара на недвижими имоти. Увеличените лихви по депозитите ще спрат част от клиентите да купуват имоти, тъй като те ще получават вече доход за парите, които са в банката", прогнозира в студиото на Euronews Bulgaria Людмил Боянов, брокер на годината за 2018-а.

По думите му, основният лихвен процент ще повлияе и върху лихвите на ипотечните кредити. Най-вероятно това ще започне да се усеща следващата година. Наши съседни страни като Румъния вече са с основен лихвен процент 4.75%, Полша е с почти 6%, Чехия – 7%, а Унгария вече е с 10%.

Боянов не се нае да прогнозира какъв ще е спадът на търсенето. Но очаква цените на имотите да претърпят корекция. От началото на годината имаме по-слаб интерес към сделки със сгради, които са в процес на строеж, но еуфорията за покупка на нови жилища продължава в пълна сила, каза брокерът.

По отношение на ръста на цените на строителните материали, Боянов каза, че първоначалният скок вече е преминал

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Гошо куче лошо
    Аайде бе !
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари