Борислав Гуцанов: Даване на оръжия на Украйна минава всички граници, българинът мисли как ще презимува

2
Според него това ще ни прави ястребска страна и страна в конфликта
Според него това ще ни прави ястребска страна и страна в конфликта Снимка: БНР

Според него това ще ни прави ястребска страна и страна в конфликта

"Прокуратурата се постара през последния месец по всячески начин да се меси във вътрешнопартийните дела на БСП и то по една жалба на човек, който беше изключен от БСП – Кирил Добрев. Някой да се занимава с БСП от страна на прокуратурата не се е случвало не само с БСП, но с която и да е партия от 1989 г. насам, така че буди доста подозрения", заяви Борислав Гуцанов от БСП в студиото на Bulgaria ON AIR.

Той постави редица въпроси, чиито отговори според него прокуратурата трябва да даде и обясни, че тези питанки са причината БСП да желае оставката на Гешев. Той уточни, че е много важно да има съдебна реформа и че трябва да има воля в Народното събрание, след което добави, че е много по-добре да има редовен кабинет.

Оръжия за Украйна

"Разбира се, че даване на оръжия за Украйна минава всички нормални граници на водене на политика в България. Ние се надявахме, че в Народното събрание ще започнем да говорим по големите проблеми, които вълнуват всеки един български гражданин, а това са как ще се презимува тази година, ще има ли хора, които да умират в прекия и преносния смисъл от студ и от глад, има ли воля това НС да наложи таван на цените на енергията, на водата", посочи Гуцанов.

Според него даването на оръжия ни прави "ястребска страна" и страна в конфликта. Той категорично не е съгласен с твърдението, че по този начин ще модернизираме армията.

"Ние не сме дали оръжие, което да е на въоръжение в Българската армия. Ние търгуваме с над 50 страни оръжие. Със сигурност няма директно изнасяно оръжие от България за Украйна, произведено във военнопромишлен комплекс на България. Няма изнесено въоръжение", констатира гостът.

Гуцанов смята, че от страната ни се иска да се разоръжи за пореден път, давайки оръжия на Украйна. Според него не бива ние като най-бедната държава и най-слабо въоръжената в ЕС, да си дадем последните оръжия, с надеждата, че някой друг ще ни даде нови.

"България трябва да бъде страната, която да призове за мирно решаване и да не бъде Турция водещата държава, а България като славянска държава да бъде тази, която да поиска тук да се водят мирните преговори. Това подхожда на страната ни, а не да даваме оръжие на конфликт, който е на 250 км от границата", убеден е Гуцанов.

България в Еврозоната

"Днес пристигна доклад, който не е подписан от управителя на БНБ, не е изпратен и официално от управителя на БНБ, от сътрудник на БНБ е пратен докладът, което буди много въпроси. Има държави в ЕС, които не пожелаха да влязат в Еврозоната. Ние не сме против Еврозоната, а против времето. Това трябва да бъде в най-подходящия момент", заяви гостът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    8
    Името ми е твърде късо.
    Оо, даже и опити за умност. Не се напрягам изобщо, мога да пиша много. Имам опит. Изобщо не ми пука дали е ИБРАРУРИ или ИБАРУРИ или ИБИБАБАРУРИ. Обаче ми пука че от 30 години, заради мекерета като вас, България едва крета. Стопяваме се демографски, дори и официалната статистика го признава. Стопяваме се защото "демократичното" и "евроатлантическо" здравеопазване мори хората с невиждани темпове. Топим се защото икономиката ни е напълно зависима от ЕС, БНБ не може да прави почти нищо защото сме във Борд, армия няма щото сме НАТОвска държава и "няма кой да ни напада", образованието генерира 80% малоумници щото всичко е много демократично, а полицията работи за мафията щото така е прието в американските филми...За гейщината изобщо не ми се говори, нито за чалгата. Всичко това, уважаеми хемороидо - констатиращи писатели, България дължи на Вас. Искрено се надявам поне половината от вас да са се облажили с нещичко, или поне да очакват да се облажат заради проевреогейския Ви патос, щото иначе сте най обикновенни идиоти. В смисъл, проститутките ги рабирам (защо са такива), курвите също. Малоумнците обаче така и не можах да ги разбера...
  • 1
    7
    А бе...
    Казва се Долорес ИБАРУРИ. И ... не се напиняй толкова, че да не спукаш някой хемороид!
  • -1
    6
    Ми дааа
    Отдавна разправям, че всички фили и фоби требе да си ходят кой от къде е, ама никой не слуша. Имам предви ВСИЧКИ, вкл. Долорес Ибрарури (апропо, знаеш ли коя е?) и всички останали американофили, евреофили, туркофили, и прочее. Русофилите също, та да си останем само българи в Бъгария, и то българи които искат да живеят именно тук и именно сега, да си подредим държават без да ни се пречка чуждестранния слугинаж. А пък ако имаме интереси общи с Рсия, САЩ, Турция, Китай и незнам си кой, лош няма да ги реализиртаме щом като са изгодни за България, ама наистина изгодни за България, а не за шепа далавераджии и селски тарикати. Апропо, кога някой пита българския народ иска ли да е в НАТО или ЕС?! И сега никой не пита българския народ съгласен ли е да се конфронтира директно с Русия, дали иска еврото?! Мълачние. Може би защот оотговорите, особено сега са ясни.
  • 3
    5
    Долорес Ибарури
    Русенските комунисти не спят ! Дори без пари са готови да слугуват на Русия ,една тотално изостанала държава ! Очакваме дори и партизанско движение ,само и само привилегиите да се върнат ! А къде ще ни отведе Русия ,т.е. СССР ,всички знаем ! При Ким Чен Ун !
  • 2
    4
    До 3:
    На майка си разпраната шунда да изнесеш в усрайна, че да имат къде да се забърсват усраинските ти братя! А, ама вЕрно ще ти станат братя ако са се отъркали на макя ти в парцала!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари