Христо Проданов: Решенията в полза на Украйна са национално предателство

4
Колкото по-рано се проведат мирни разговори, толкова по-бързо ще се сложи край на войната, каза Проданов
Колкото по-рано се проведат мирни разговори, толкова по-бързо ще се сложи край на войната, каза Проданов Снимка: БГНЕС

Колкото по-рано се проведат мирни разговори, толкова по-бързо ще се сложи край на войната, каза Проданов

БСП осъжда решенията, които бяха взети вчера от парламента - декларацията в подкрепа на приемането на Украйна в НАТО, решението за по-бързо обновяване на остарелите оръжия и боеприпаси и решението да преговаряме с Украйна за продажба на двата реактора и оборудване за АЕЦ “Белене”. Това обясни в "Още от деня" по БНТ зам.-председателят на ПГ на БСП Христо Проданов.

Според Проданов решенията в полза на Украйна са национално предателство за българския народ.

"Според нас решението за влизане на Украйна в НАТО трябва да бъде взето на масата на мирни преговори за прекратяване на войната. БСП е за това украинският народ да се самоопредели къде иска да участва. След като искат в НАТО - да влязат в НАТО.

Второто предателство е решението за изпразване на всичките складове от военно оборудване, което обезоръжава българската армия. Вероятно ще ни останат само ракети за градушка. Позицията на БСП винаги е била да не продаваме оръжия, и не сме го правили. Още повече да ги подаряваме.

Третото предателство е извършено срещу развитието на ядрената енергетика в България с решението да бъде продадено оборудването, което се намира на площадката на "Белене"", каза Проданов.

Повтори, че колкото по-рано се проведат мирни разговори, толкова по-бързо ще се сложи край на войната.

Проданов определи деня на визитата на украинския президент като "ден на Украйна в парламента". Каза, че от БСП не са получили покана за среща със Зеленски, но не е имало и желание за такава среща.

Според него, за подобно посещение са необходими заложена програма и теми за разговор, с които БСП не е била предоставена. Каза, че вероятно президентът не е знаел за посещението и по стечение на обстоятелствата се е включил и той в срещите.

Относно референдума за еврото, Проданов заяви, че НС няма право да взима подобни решения.

"Когато са събрани над 400 000 подписа, то тогава въпросът трябва да бъде поставен на референдум", поясни той.

Добави, че позицията на БСП е "за" влизане в еврозоната, но само тогава, когато България е готова. Засега той определи, че хората не са готови за тази новост.

"Ако се води бюджетна политика, която за 3- 4 години достигне до средните европейски нива на доходи, единствено тогава хората ще са готови", поясни Проданов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    Едтествено
    Че са национално предателство. България най-малкото трябва да е неутрална в този конфликт.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари