Румен Гечев: Това са политически измамници, щяха да чегъртат ГЕРБ

0
Никога нямаше да изпращат ракетните ни системи C-300 – излъгаха, обявиха ги за повредени и ги изнесоха за Украйна
Никога нямаше да изпращат ракетните ни системи C-300 – излъгаха, обявиха ги за повредени и ги изнесоха за Украйна Снимка: bTV

Никога нямаше да изпращат ракетните ни системи C-300 – излъгаха, обявиха ги за повредени и ги изнесоха за Украйна

„Това са политически измамници. Те излъгаха избирателите си – щяха да чегъртат ГЕРБ, никога нямаше да правят коалиция с тях. Спомняте си, само хуманитарна помощ щяхме да пращаме за Украйна, никаква военна помощ – изпратиха. Никога нямаше да изпращат ракетните ни системи C-300 – излъгаха, обявиха ги за повредени и ги изнесоха за Украйна.“ Това заяви народният представител от „БСП за България“ проф. Румен Гечев в отговор на въпрос дали премиерът Денков е бил убедителен, че няма да се изпращат български войски в Украйна.

„Не от нас, а от Франция излезе информация за стартиране на двустранни споразумения за сигурност. Договорът на НАТО забранява такива инициативи и намеса във външни конфликти, защото това е защитен съюз. И за да избягат това ограничение, те сега се опитват да надхитрят международното право и отделни страни да правят двустранни споразумения“, обясни той в ефира на bTV.

Проф. Гечев бе категоричен, че България не може да стане член на еврозоната през 2025 г. заради високата инфлация, а и не бива в следващите няколко години.

„Десетки експерти и нобелови лауреати по икономика като Стиглиц и Кругман, казват, че страни, които имат по-неразвита икономическа структура и по-ниско технологично равнище, когато влязат във валутна зона с по-развити страни, те губят“, подчерта социалистът.

Той предупреди, че има риск България да загуби конкурентоспособност, влизайки в еврозоната, както и че ще трябва да започне да плаща дълга на останалите страни членки, които са със значително по-големи дългове и дефицити.

„Всяко нещо има плюсове и минуси. Нашите сметки в БСП са, че в момента минусите на приемането на еврото са повече от плюсовете“, заключи народният представител.

По неговите думи ръководството на софийската организация на БСП грубо е нарушило устава на партията.

„Националният съвет е решил какво да направи Градския съвет. Градският съвет казва „гледайте си работата, няма да изпълним решението и ще се прегърнем с ГЕРБ“. Представяте ли си господин Борисов да даде нареждане и те да не изпълнят? Само че там са нареждания, а тук са решения на Националния съвет. Който нарушава устава на партията, носи отговорност за това“, коментира още Румен Гечев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -3
    2
    До 1
    Което не променя факта, че е напълно прав за природата на отрепките от Пеевски Подлоги/Доносническа България!
  • 1
    1
    Червен наглец
    Да не забравяме кой е Румен Гечев - заместник министър-председател и министър на икономическото развитие в правителството на Жан Виденов, довело страната до ръба на пропастта и страшната Виденова зима на 1996-а. Но както е известно - комунист срама няма.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари