Утре вечер ще пръскат срещу комари в Русе

0
Третиранията на площите ще бъдат от 20:30 до 00:00 ч.
Третиранията на площите ще бъдат от 20:30 до 00:00 ч. Снимка: Община Русе / архив

От 17 до 31 май ще се третира и срещу кърлежи в тревните площи на града

На 16 май, четвъртък, от 20:30 до 00:00 ч. ще се проведат наземни третирания срещу комари на територията на Русе и Западен парк "Приста". Няма да бъдат обработвани площи единствено в централната част на града поради предстоящото провеждане на изложението „Уикенд туризъм“. За целта ще бъде използвана цялата налична техника на фирмата, с която Община Русе има сключен договор за дезинсекция.

При обработките ще се използват препаратите „Ротрин 100“ и „Цитрол“, които са сертифицирани и одобрени за употреба от Министерството на здравеопазването. Те са с изпитана и потвърдена ефективност в урбанизираните територии и са с висока степен на безопасност за хора и животни.

Технологията на дезинсекция включва използването на агрегати, които разпръскват както топъл аерозол за димна обработка, така и студен аерозол, който е под формата на микроскопични капки и е почти невидим.

От 17 до 31 май ще се извърши наземно третиране срещу кърлежи на територията на Русе, като приоритетно ще се обработват окосените площи в кварталите „Родина“, „Здравец“, Дружба“ и „Чародейка“. Препаратът, който се използва - Айкън 10 КС, е безвреден за хора и животни поради ниската концентрация на разтвора, но като превантивна мярка Община Русе призовава гражданите да не навлизат в обработените площи в следващите 24 часа.

При неблагоприятни метеорологични условия обработките ще се отложат за следващия подходящ работен ден.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари