Барак Обама покани Лиляна на закуска

0
Министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова е поканена за първи път на молитвената закуска
Министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова е поканена за първи път на молитвената закуска

Министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова е поканена за първи път на молитвената закуска при американския президент Барак Обама.

Тя ще бъде там със съпруга си, а за трета поредна година участие в събитието ще вземе и шефът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Той споделя, че по някакъв начин е започнал да се пристрастява към молитвената закуска. И е прав – това е много вълнуващо събитие, особено в тези размирни времена”, заяви за „Марица” организаторката на българското участие в закуската Мария Каназирска.

За първи път от 3 г. няма да има пловдивчани в групата. През 2014 г. гост на закуската беше областният управител Здравко Димитров, а през миналата - пловдивският лекар анестезиолог Гюрай Ходжев. През 2001 г. първият пловдивчанин, поканен на молитвената закуска, беше тогавашният кмет Иван Чомаков, последва го бившата кметица на район „Южен” Стефанка Ламбрева.

Закуската се провежда всеки първи четвъртък на февруари и тази година ще бъде на дата четвърти. Форумът представлява неформална среща на над 3000 дипломати, политици, бизнесмени, хора на науката и представители на различните религиозните общности от целия свят. Идеята е представители на различни изповедания и професии да споделят лични преживявания, доближили ги до вярата.

Източник: Марица
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари