Асен Василев: Основният доставчик на газ ни сложи в списък с неприятелски държави

2
България не предвижда затварянето на ТЕЦ-ове заради Плана и Зелената сделка
България не предвижда затварянето на ТЕЦ-ове заради Плана и Зелената сделка

България не предвижда затварянето на ТЕЦ-ове заради Плана и Зелената сделка

България не предвижда да затваря топлоелектрически централи заради Плана за възстановяване и устойчивост и Зелената сделка, заяви на изслушване в парламента вицепремиерът Асен Василев.

Той увери, че сигурността на енергийната система е гарантирана, но България няма как да се откаже от своята енергийна независимост.

"Цената на газа е ресурс, който България не контролира. В нашия регион имаме един основен доставчик, който в момента е във война с Европейския съюз и ни сложи в списък с неприятелски държави. Има много широкомащабни мерки, свързани с инсталирането на малки соларни централи, много голяма програма за саниране, геотермалните източници на енергия, които даже и при нискотемпературен режим могат да помогнат с отопление. Един голям капацитет от батерийни мощности - 6000 мегаватчаса, които могат да подават пикова енергия от около 1 гигават. Т.е. да намалят пика на потреблението с 1 гигават", обясни вицепремиерът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    5
    darkaveng
    Bonkerz, 15:12 | 11.3.2022 г. Баце, пий хапчетата редовно, че нещо си се възбудил повече от необходимото! А иначе, баце, ти си просто "умник" от еврогейската кохорта ЛГБТ!
  • -5
    4
    Bonkerz
    Тераруските тролове пак пишат глупости. Я да кажат кои европейски страни не са в списъка с неприятелски държави на Рассия... почти всички, даже и Унгария, така че каквото и да правим или не правим, руската държава винаги ще ни разглежда като неприятели (то само Северна Корея, Сирия, Венецуела им останаха приятели) или като послушни кучета, никога не сме били и няма да бъдем нещо различно за тях. Учете история. Русия е против българската екзархия, против Съединението на Княжество Бългатия с Източна Румелия, насъсква Сърбия да нападне обединена България, гласува да сме победена страна след ВСВ (въпреки че им помагахме да освободят Сърбия и Унгария), и още, и още...
  • 18
    3
    Русе
    Еми къде да ни сложи като вие сте виновни бе гей
  • 26
    2
    Да ви ЕПМ
    Нали че чувствахте *велики* като налагахте санкции на Русия, заедно с *партньорите* си от НАТО, САЩ и €С? Сега ще го ядете четвъртит! Ама първо трябва да ви съдят за национално предателство на интересите на България и да изгниете в пандиза! Там ви е мястото, олигофрени некадърни!
  • 30
    1
    русенец
    Не, идиотчето ми, ти и другите бърборковци и пуделчета от правителството ни нахакахте в списъка с неприятелските държави. Не знам що за икономист си, но се надявам да си в състояние да сметнеш колко милиарда евро загуби ще ни причините.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари