Ангел Джамбазки: Няма място за паника и истерии

0
Ние българите сме преживели много по-тежки исторически предизвикателства, ще преживеем и това
Ние българите сме преживели много по-тежки исторически предизвикателства, ще преживеем и това

Евродепутатът от ЕКР и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки отправи призив към гражданите.

Във Фейсбук страницата си той апелира за лична хигиена, уважение към медиците и най-вече да не се поддаваме на паника. 

"Уважаеми сънародници и съмишленици. Дълго време съзнателно избягвах да обсъждам актуалната към днешна дата тема.

Може би защото не съм нито екзорсист, нито плоскоземец, нито анти-ваксър, нито уринотерапевт, нито езичник, нито вярвам в идиотски конспиративни теории.

Не съм и политически мародер, който би се възползвал от страха, паниката и неграмотността на сънародниците ни, за да сее истерия и фалшиви новини, за да саботира усилията на медицинските лица и да трупа позорен политически капитал. Подобни негодници заслужават само и единствено позорно презрение. Защото нямам подходящото образование, професионален и житейски опит.

По тази тема трябва да говорят медици, вирусолози, епидемиолози. В тази връзка - имам пълно доверие на опита, знанията, указанията и съветите на генерал-майор, професор, доктор на медицинските науки Венцислав Мутафчийски, военните лекари от ВМА и българската армия, и цивилните медицинските специалисти от щаба.

Само в София има поне два "докторски" паметника, един в Докторската градина, един пред сградата на Института по заразни и паразитни болести. Може би сега ще започнем да уважаваме и да отдаваме дължимото на знанията, усилията и отдадеността на хората с бели престилки, под пагон или цивилни, които всекидневно рискуват своя живот, за да опазят нашия. Дължим им го.

Това са хората, които са посветили години от живота си на медицината и имат знанията в сферата на вирусологията и епидемиологията.

В качеството си на български представител в ЕП, ще Ви призова за следното, уважаеми:

Не се поддавайте на паника и истерии, не разпространявайте фалшиви новини, спазвайте указанията на медицинските лица, пазете нормалната лична хигиена, пазете родителите, възрастните и уязвимите наши сънародници. Това е всичко, което можем и трябва да правим сега.

Ние българите сме преживели много по-тежки исторически предизвикателства, ще преживеем и това, без съмнение. Няма място за паника и истерии.

С дисциплина, лична отговорност, личен пример и самосъзнание.

Това е. България над всичко! Да живее България!", написа Джамбазки. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари