Ангел Джамбазки: Белград e клинът, целящ да разделя България и Македония

0
Ние няма да допуснем сръбският шовинизъм да диктува дневния ред на Балканите
Ние няма да допуснем сръбският шовинизъм да диктува дневния ред на Балканите

Ние няма да допуснем сръбският шовинизъм да диктува дневния ред на Балканите

Белград – клинът, целящ да разделя България и Македония, пише във Фейсбук Ангел Джамбазки, съпредседател на ВМРО и евродепутат от групата на ЕКР.

Сърбия изработи поредния си пропаганден материал, повтарян от шайкачите в Скопие като опорна точка. Сръбските пропагандисти прозряха заплаха за македонския идентитет в съвсем нормалното за белия свят изискване да бъдат запазени и гарантирани човешките права на българите в Северна Македония.

Сближаването на България и Северна Македония е заплаха за великосръбските амбиции, заплаха за т. нар. „Сръбски свет“, странно наподобяващ „Руский мир“. Оста Белград - Скопие има един основен стълб антибългаризма, проектиран в Кремъл, доразвит и организиран в Белград и осъществен в Скопие и цяла Македония.

Ние няма да допуснем сръбският шовинизъм да диктува дневния ред на Балканите. Северна Македония трябва да гарантира правата на българите, като ги впише в конституцията си час по-скоро. Всяко отлагане означава отдалечаване от ЕС и затъване в калта на шумадийските свинепаси.

Ето защо аз отнесох въпросите си до Европейската комисия, която се прави на ни чула, ни видяла за случващото се в Западните Балкани. Затваря си очите за сръбския шовинизъм и за антибългарския македонизъм, както и за тяхната неразривна връзка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    1.2 3.4.5.
    Пиянката пак проплака. Негови съпартийци твърдят, че от обяд е Княгиня Калина. Промил и нагоре. Взел си е поука, добре се крие но си е все същата проста пиянка.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари