Ако изборите бяха днес: ГЕРБ печели, Слави гони БСП

1
ГЕРБ биха спечелили парламентарните избори, ако вотът се бе провел след избирането на Румен Радев
ГЕРБ биха спечелили парламентарните избори, ако вотът се бе провел след избирането на Румен Радев Снимка: БТВ

ГЕРБ биха спечелили парламентарните избори, ако вотът се бе провел, непосредствено след избирането на Румен Радев за президент. Това показва анкетата на Traffic News,  в която участие са взели 2956 души.

За партията на Бойко Борисов биха гласували 32,07 % от имащите право на глас. На второ място е БСП е със 17,29 %. Плътно зад двете водещи партии е евентуалният политически проект на Слави Трифонов. За шоумена биха гласували 15,29 %.

Ако се запази сегашната изборна система с пропорционално разпределяне на мандатите в следващото Народно събрание ще има най-малко 6 формации.

Четвъртата по сила ще е Патриотичният фронт с 8,46 %.  Изненадващо на следващо място е проектът на Веселин Марешки, който завърши четвърти на президентските избори. За него биха пуснали бюлетина 4,53 %.

Гласовете на Реформаторския блок е разбит на две, след като Радан Кънев заяви, че ще прави нов политически субект със съратниците си от ДСБ. За него гласът си биха пуснали 3,28 %, а за останалите партии от блока биха гласували 2,03%.

Без шанс за влизане в следващия парламент са АБВ и проекта на Татяна Дончева Движение 21.

ДПС и ДОСТ също са под 1 %, но обичайно подобен тип анкети не може да хване електората на двете партии поради етническия му статут и географското им местоположение.

Източник: Traffic News
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари