45-годишен мъж харчи по два милиона долара годишно, за да бъде отново на 18

0
През 2013 година Брайън Джонсън продава компанията си в еВау за 800 милиона долара и започва да търси начини да подобри здравето си
През 2013 година Брайън Джонсън продава компанията си в еВау за 800 милиона долара и започва да търси начини да подобри здравето си Снимка: Проект Blueprint

През 2013 година Брайън Джонсън продава компанията си в еВау за 800 милиона долара и започва да търси начини да подобри здравето си

45-годишният Брайън Джонсън е постигнал това, за което всички си мечтаем – забавяне на стареенето с цели пет години, съобщава Bloomberg, цитиран от KALDATA. Той има сърце на 37-годишен и капацитет на белите дробове като 18-годишен. Но това не се случва за един ден чрез някаква краткотрайна манипулация.

Преди повече от десетилетие Джонсън, тогава софтуерен инженер, стартира компания за обработка на плащания, която става доста успешна. Заради продължителната му работа той има наднормено тегло и изпада в сериозни депресивни състояния. През 2013 година той продава компанията си в еВау за 800 милиона долара и започва да търси начини да подобри здравето си.

Неговата мания за здравословен начин на живот го отвежда до създаването на нова компания, наречена Kernel, която създава шлемове за измерване на мозъчната активност. Но Джонсън вярва, че хората нямат достъп до най-важната информация, която би могла да им помогне да водят здравословен начин на живот. И така, той се обединява с Оливър Золман, завършил медицина в King’s College в Лондон, за да измислят начин как да го подмладят.

Проект Blueprint

Заедно с екип от още 30 лекари, Золман в момента провежда серия от експерименти с Джонсън, за да промени режима си на хранене и физическата си активност в съответствие с жизнените му показатели.

Денят на Джонсън започва в 5 сутринта с доза добавки и лекарства като ликопен, цинк и метформин, както и микродоза литий за мозъка му. Освен стриктния прием от 1977 калории всеки ден под формата на веган храна, Джонсън тренира в продължение на един час в три сесии с висока интензивност, планирани за седмицата. Той има и строг график за сън, който следва, като носи очила, които блокират светлината в продължение на два часа преди лягане. Неговата рутина за оралната хигиена също е от голямо значение – миене на зъби с четка, почистване с конец, изплакване с вода и масло от чаено дърво, както и нанасяне на антиоксидантен гел.

За целите на проследяването на здравето си, Джонсън измерва теглото си, индекса на телесна маса и телесни мазнини ежедневно, заедно с кръвната захар, сърдечния ритъм и нивата на кислород. Прави тестове за кръв и урина доста често, както и ЯМР, ултразвук и колоноскопия всеки месец.

Подобренията до този момент

Чрез безбройни тестове за проследяване, екипът на Золман стига до заключението, че сърцето на Джонсън е на 37-годишен мъж, а кожата му – на 28-годишен. Белите му дробове съвпадат с тези на 18-годишен, а венците и зъбите му са като на 17-годишен. Специално устройство измерва ерекцията му, а цифрите показват, че са сравними с тези на тийнейджъри.

Джонсън не е доволен от това, което е постигнал досега. Въпреки че харчи по два милиона долара годишно за своята рутина, той планира да продължи това, докато всичките му органи не са на 18-годишен. Всеки би се впечатлил от амбицията на Джонсън, но без подкрепата на лекарския екип, бившият софтуерен инженер би бил много по-близо до смъртта, отколкото до здравословния начин на живот. По някое време телесните му мазнини падат до по-малко от 3%, а това застрашава функционирането на сърцето му.

Освен това, Джонсън се подлага на лечение, при което получава серия от мастни инжекции в лицето си, за да могат да се създадат нови клетки на млад човек. Тоест, той не само си осигурява по-младежки вид, но и изгражда механизъм за производство на по-малко токсични вещества.

Но той не спира дотук. В близко бъдеще Джонсън планира да се подложи на генетични терапии, които ще помогнат да тялото му не само да забави стареенето, а тотално да обърне процеса и да започне да се подмладява.

Джонсън придобива облика на едно морско свинче, което финансира лаборатория, за да провежда експерименти върху себе си. Всичко в името на науката е очарователно. Тази идея за подмладяване спада ли също в тази графа?

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    до 1
    А ако не го блъсне?
  • 4
    1
    Някой си
    И утре го блъска ТИР и го прави на кайма и файда от неговите "забавяния на стареенето" и т.н.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари