10 000 полицаи на протест пред парламента

0
МВР дължи като неосигурени дрехи на служителите 30 милиона лева
МВР дължи като неосигурени дрехи на служителите 30 милиона лева Снимка: БГНЕС

Не по-малко от 8-10 хил. служители на МВР ще протестират на пл. "Александър Невски" на 5 юли от 11 часа.

Това каза пред Нова телевизия председателят на УС на Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) Илия Кузманов.

Припомняме, че преди дни синдикатите във вътрешното ведомство обявиха национален протест навръх професионалния си празник - 5 юли, заради ниските заплати. Те поискаха възнагражденията да бъдат повишени с минимум 15% от юли, но след няколко срещи с тях ресорният министър Валентин Радев обяви, че не е чул аргументи за това.

Кузманов уточни днес, 26 юни, че на протеста ще вземат участие само служители на МВР, които са в отпуск или по една или друга причина не са на смяна. "Възможността колегите да посетят протеста масово е голяма", добави той, като уточни, че полицаите не изпитват нужда от това да излизат на протеста въоръжени.

Кузманов даде пример и защо са нужни полицейските протести: "Онзи ден назначиха нови колеги, като началната заплата е 662 лева. Това са млади хора, които обичат държавата си и иска да работят за нея, но съвсем скоро ще разберат, че нещата не стоят точно така". По думите му всички служители в държавни институции имат възможност да се замесят в корупционни схеми и това не важи само за полицията.

Относно информацията, че служителите на полицията сами си купуват облеклото Кузманов заяви, че за периода 2011-2015 г. МВР дължи като неосигурени дрехи на служителите 29.5 милиона лева. „Това означава, че колегите са подпомогнали системата с 30 млн. лева”, заяви той.

Относно информацията, че складовете са пълни с униформи Кузманов уточни, че там има зимни униформи и то не за всички служители. „Колегите и тази година ще си купят само фланелките, с които да работят през лятото, за да им бъде комфортно”, добави той. Според него не е коректно държавата по този начин да рекетира служителите на МВР – с поддръжката на техника и закупуването на дрехи.

Кузманов добави, че много биха искали да имат разговор с премиера Бойко Борисов. „Надяваме се тази среща да бъде преди протеста, защото след това ще е безсмислена”, категоричен беше той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари