Илия Кузманов: Полицията отказва да е виновна за всичко в държавата

1
В извратената действителност в която живеем, ние сме си изпълнили задълженията, не ние сме биячите, заяви заместник-председателят на полицейския синдикат
В извратената действителност в която живеем, ние сме си изпълнили задълженията, не ние сме биячите, заяви заместник-председателят на полицейския синдикат Снимка: БГНЕС

В извратената действителност в която живеем, ние сме си изпълнили задълженията, не ние сме биячите, заяви заместник-председателят на полицейския синдикат

Превиши ли полицията правомощията си и беше ли използван протестът феновете в политически план? В "Говори сега" по БНТ темата коментираха заместник-председателят на полицейския синдикат Илия Кузманов и спортният журналист Николай Кръстев.

Илия Кузманов обясни, че от самото начало на протеста полицаите са били без щитове и каски, за да покажат, че охраняват мирен протест и дори са солидарни с каузата му:

"Ние сме фенове на същите отбори, полицията е българска, съответно е от разнородни градове на държавата. Мирен протест, една демонстрация от наша страна със свалени каски и жилетки, т.е. всичко показваше, че се охранява обществен ред доколкото при едно такова събиране са възможни всякакви такива ситуации. Никакъв антагонизъм от страна на полицията".

В момент на непредизвикана агресия, прояви на вандализъм и масови безредици въпросът бие или не бие полицията отпада, заяви той. Посочи, че водното оръдие се използва и в Европа и попита - по-добре ли е било да се тръгне с палки.

Извини се от името на синдикалната федерация за случаите, в които вероятно е проявено непровокирано полицейско насилие, но призова всички да бъдат внимателно проверени. Ситуацията много бързо се е прехвърлила на политическия терен и в момента се печелят дивиденти на гърба на полицията, смята Кузманов.

"Ние отказваме да сме виновни, за всичко в тая държава. В извратената действителност в която живеем, ние сме си изпълнили задълженията, може би по-лошо, може би по-добре, но в никакъв случай не сме биячите", заяви той.

Според спортния журналист Николай Кръстев Борислав Михайлов ще подаде оставка още следващата седмица.

"Поне такива са очакванията, има и прогнози или по-скоро коментари и догадки. Така стана и през 2020 г. на почивката на мача България - Англия и влезе една група запалянковци, които започнаха скандирания на расова основа. На следващия ден Бойко Борисов и Красен Кралев поискаха оставката на Боби Михайлов и той си я подаде, а след промяна на политическата ситуация си я оттегли".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    5
    Ха-ха
    Тоя лешпер го знам от 15 години минимум. За него синдикалната дейност в МВР се състои в това, да защитаваш всеки, на всяка цена, без значение дали е извършил престъпление или не. Ей това е МВР синдикатът - една мафиотска структура - интегрирана.
  • 1
    4
    Аре стига!
    Тоя лешпер да не играе ролята на многострадалната Геновева! Що за урод трябва да си, да нахълташ в заведение, да го изпотрошиш и да пребиеш клиентите?! Че и барманчето. И този го играе обиден! Подчовеци сте до един в тая полиция!
  • 4
    3
    Все тая ...
    Виновните за провокациите се знаят - имената им са без значение. Те винаги имат една цел - власт и пари. Накрая си измиват ръцете - не им пука за страданието на хората. До следващия път - материалът е прост.
  • 7
    2
    нунчо
    240 тъп---ри са виновни,че правят закони за тях да са изгодни,крадливи са и си вдигат заплатите всеки месец
  • 8
    1
    64...0
    Съгласен.На главата ни се качиха барабар с началници на които не им е ясно защо са станали такива като махнем заплатата и пенсиите.И един ред роднини и ред любовници,някой бивши но с уважение.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари