Русия ще разгледа молбата на Унгария за увеличаване на газовите доставки

0
Унгария, която е член на ЕС, продължава да поддържа близки отношения с Русия
Унгария, която е член на ЕС, продължава да поддържа близки отношения с Русия Снимка: АП

Унгария, която е член на ЕС, продължава да поддържа близки отношения с Русия

"Москва ще разгледа молбата на Будапеща за увеличаване на доставките с природен газ от Русия за Унгария", заяви днес руският външен министър Сергей Лавров по време на посещение в Москва на унгарския пръв дипломат Петер Сиярто, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Агенцията отбеляза, че Унгария, която е член на ЕС, продължава да поддържа близки отношения с Русия и след нахлуването ѝ в Украйна. Освен това правителството на унгарския премиер Виктор Орбан се противопоставя на плановете на ЕС за намаляване на зависимостта от вноса на руски газ и петрол.

ТАСС допълни, че в началото на срещата си със Сиярто руският външен министър е казал, че техните страни продължават сътрудничеството си "независимо от сложната международна обстановка и независимо от стремежа на някои партньори за увеличаване на санкционния натиск върху Русия". Лавров е казал, че ще изложи пред унгарския гост гледната точка на Москва за "специалната военна операция" в Украйна и какви са перспективите за уреждането на тази "сериозна криза" и че ще предложи на Сиярто да обсъдят взаимодействието на двете страни в ООН, ОССЕ и други международни платформи.

ТАСС цитира и встъпителните думи на министъра на външните работи и търговията на Унгария, че е упълномощен от правителството в Будапеща да преговаря за "увеличаване на обемите на доставяния в Унгария природен газ от Русия". На пресконференцията след срещата Лавров каза, че Унгария не може да си осигури допълнителните 700 милиона куб. метра газ без доставки от Русия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари