Българо-румънски екипи ще регулират трафика по Великденски празници

1
Пограничните райони са определени на база очакванията за интензивно движение, а целта - засилване на мерките за безопасност и предотвратяване на инциденти по пътищата
Пограничните райони са определени на база очакванията за интензивно движение, а целта - засилване на мерките за безопасност и предотвратяване на инциденти по пътищата Снимка: МВР

Пограничните райони са определени на база очакванията за интензивно движение, а целта - засилване на мерките за безопасност и предотвратяване на инциденти по пътищата

Продължава доказалата се в годините добра практика за осъществяване на съвместна контролна дейност на българо-румънски екипи от пътни полицаи. Смесените патрули ще подпомагат и регулират трафика по време на предстоящите празнични и почивни дни на територията на областите Видин, Добрич, Русе и Силистра. Пограничните райони са определени на базата на данни на двете страни за очаквания интензивен трафик от румънски и български граждани и такива, транзитно преминаващи за Република Гърция. Целта е засилване на мерките за безопасност и предотвратяване на инциденти по пътищата, съобщиха от МВР.

На проведени работни срещи между представители на ръководствата на „Пътна полиция“ от двете държави е определено като необходимо съвместната дейност да бъде осъществена в дните 30 април, 1 май и 6 май по основните пътни направления в пограничните райони на всички гранични контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) на границата с Република Румъния.

Контролът, осъществяван от съвместните патрули, ще бъде насочен към водачи с поведение, представляващо опасност за останалите участници в движението, свързано с неправилни маневри – изпреварване, навлизане в лентата за насрещно движение, отнемане на предимство и други. Дейността им ще бъде приоритетно съсредоточена към места, характеризиращи се с недостатъчна пропускателна способност на движението и участъци с предпоставки за възникване на проблемни ситуации на пътното платно с оглед подпомагане на движението и недопускане образуването на колони.

От „Пътна полиция“ призовават водачите да шофират с повишено внимание, да не предприемат рискови маневри и да се движат със съобразена скорост.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари