Виктор Орбан: Няма да допуснем война с Русия

3
Докато сегашното правителство е на власт, Унгария няма да влезе във война
Докато сегашното правителство е на власт, Унгария няма да влезе във война Снимка: Victor Orban / Facebook

Докато сегашното правителство е на власт, Унгария няма да влезе във война

Настоящето правителство на Унгария никога няма да влезе във война с Русия и няма да позволи да бъде въвлечено в конфликта в Украйна. Това увери министър-председателят на страната Виктор Орбан в ефира на радиостанция Kossuth, цитирана от агенция Фокус.

Журналистите го помолиха да коментира неотдавнашното изявление на представителя на опозицията, кмета на Будапеща Гергей Карачон, че Унгария "вече е във война с Русия. "Ако някой, без да става от стола си, говори такива неща, значи просто е откачил“, отговори премиерът. Според него нито един здравомислещ човек, чул за Втората световна война, не би си позволил подобни изказвания. "Докато сегашното правителство е на власт, Унгария няма да влезе във война [с Русия]“, категоричен бе Орбан.

В миналото Орбан многократно е заявявал, че лидерите на Европейския съюз и други страни от Общността се опитват да въвлекат Унгария в конфликта в Украйна, призовавайки я да започне да доставя оръжие на Киев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 10
    1
    Когато тогава
    Мир се постига с преговори. И ние и руснаците губим от това, че воюват с Украйна.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари