Сергей Лавров: Русия иска конфликтът в Украйна да приключи възможно най-скоро

3
Лавров благодари на бразилския си колега Мауро Виейра за "разбирането от какво е произтекла ситуацията в Украйна"
Лавров благодари на бразилския си колега Мауро Виейра за "разбирането от какво е произтекла ситуацията в Украйна" Снимка: АП

Лавров благодари на бразилския си колега Мауро Виейра за "разбирането от какво е произтекла ситуацията в Украйна"

Руският министър на външните работи Сергей Лавров каза днес по време на посещението си в Бразилия, че Москва иска конфликтът в Украйна да приключи възможно най-скоро, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

На пресконференция с бразилския си колега Мауро Виейра, руският външен министър благодари на Бразилия за нейното "разбиране от какво е произтекла ситуацията в Украйна".

Лавров каза, че Русия има "интерес" конфликтът да приключи възможно най-скоро.

Русия многократно е заявявала, че всяко уреждане на конфликта трябва да се съобрази с "реалностите" на нейното едностранно анексиране на четири украински провинции, които руските въоръжени сили контролират частично.

Москва твърди, че е била принудена да се намеси в Украйна през февруари 2022 година, за да защити рускоговорящите от преследване и да предотврати Киев да бъде използван от Запада като заплаха за сигурността на Русия.

Украйна и Западът казват, че това е неоснователен претекст за завоевателна война, в която бяха убити хиляди хора и бяха опустошени украински градове.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари