Обвиниха бившия главен архитект на Кърджали в три престъпления

0
Делин Запартов беше задържан в средата на август 2022 г. за искане на подкуп
Делин Запартов беше задържан в средата на август 2022 г. за искане на подкуп Снимка: БНР

Делин Запартов беше задържан в средата на август 2022 г. за искане на подкуп

В три престъпления е обвинен бившият главен архитект на община Кърджали Делин Запартов. Той беше задържан в средата на август 2022 г. за искане на подкуп. Според разпространената тогава информация общинският чиновник е поискал 50 000 евро подкуп, за да издаде разрешително за строеж.

"Мръсна, гадна, долна клевета", заяви при ареста на 19 август Делин Запартов .

"Окръжна прокуратура-Кърджали внесе в Окръжен съд-Кърджали за разглеждане обвинителен акт срещу длъжностно лице за извършени от него в периода от месец януари 2019 г. до февруари 2022 г. в Кърджали три престъпления", съобщиха от пресцентъра Апелативна прокуратура - Пловдив.

Обвиненията са за поискани и получени дарове – парични суми, които не му се следват, за да извърши действия по служба в качеството му на длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение. Според държавното обвинение едно от престъпленията е извършено и чрез изнудване, посредством злоупотреба със служебното му положение.

Освен бившият общински чиновник на съд е предаден и друг кърджалиец, който е действал като помагач при извършване на едно от престъпленията.

Предстои насрочване на разпоредително заседание от Окръжен съд-Кърджали.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари