Германия представи предложение за осми пакет санкции срещу Русия

0
Санкциите включват финансови наказателни мерки, забрана на вноса на злато и въглища, както и ограничения за износа на технологии и военно оборудване за Русия
Санкциите включват финансови наказателни мерки, забрана на вноса на злато и въглища, както и ограничения за износа на технологии и военно оборудване за Русия Снимка: AP

Санкциите включват финансови наказателни мерки, забрана на вноса на злато и въглища, както и ограничения за износа на технологии и военно оборудване за Русия

Германия е предложила на неформалното заседание в Прага на министрите на външните работи на страните от ЕС мерки, които да бъдат включени в осмия пакет санкции срещу Русия заради войната в Украйна, заяви днес германската външна министърка Аналена Бербок, цитирана от ДПА.

Бербок, която говори в кулоарите на срещата, не даде подробности. По всяка вероятност обаче Германия ще настоява за въвеждане на международен таван на цените на руския петрол, отбелязва ДПА.

Един от начините да бъде принудена Русия да продава петрола си на по-ниски цени на големите вносители, като Индия, е чрез налагането на санкции срещу застрахователните компании, предлагащи услугите си на превозвачи, които транспортират петрол на цена над фиксираното максимално равнище. Това не само ще намали цените на петрола на световния пазар, но също така ще спре осигуряването на допълнителни средства за руската военна машина от високите цени на енергоносителите.

Германската външна министърка подчерта колко е важно да се направи така, че всички санкции, които ЕС реши да наложи, да може да бъдат прилагани за дълъг период от време, ако е необходимо.

Германия не е склонна да подкрепи пълно ембарго върху руската енергия, твърдейки, че подобна политика би навредила много повече на икономиката на Европейския съюз, отколкото на руската.

Седемте пакета със санкции, одобрени до този момент от Европейския съюз, включват финансови наказателни мерки, забрана на вноса на злато и въглища, както и ограничения за износа на технологии и военно оборудване за Русия, припомня ДПА.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    българин
    Германия не е забравила 9 май 1945 година.
  • 2
    1
    ...
    не мога да повярвам, че тези тотални малоумници мислят за санкции, след като всяка една, от прибирането на Крим, където му е мястото, се е провалила.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари