Автомобили с руски номера започват да конфискуват във Финландия

2
Шофьорите ще трябва да докажат правото си да използват превозното средство
Шофьорите ще трябва да докажат правото си да използват превозното средство

Шофьорите ще трябва да докажат правото си да използват превозното средство

От днес, 16 март, във Финландия могат да бъдат задържани автомобили с руски номера.

Според Yle сега шофьорите на такива коли ще трябва да докажат правото си да използват превозното средство в страната.

В момента финландската митническа служба не разполага с информация колко такива превозни средства се намират в страната. Директорът на отдела за митнически контрол Сами Ракшит каза, че отделът не следи систематично броя им.

По думите му полицаи, граничари и митничари могат да спрат такова превозно средство и да проверят причините за престоя му в страната. Ако те не са основателни, колата може да бъде задържана, пише Труд.

Автомобил с руски регистрационни номера може да се използва от студенти на редовно обучение или хора, които работят по срочен трудов договор.

През септември 2023 г. Европейската комисия заяви, че поради наложените санкции гражданите на Руската федерация не могат да внасят в ЕС автомобили с руски номера.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    1
    русенец
    От няколко месеца във Финландия задържат и конфискуват автомобили с руски номера. От близки знам, че около финландските ГКПП-та е претъпкано с таралясници на руски зевзеци, на които им е било по-изгодно да си преминат границата, вместо да си бракуват превозното средство.:)
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари