64 фиша връчиха катаджиите в Търговище при специализирана акция

0
Масово шофьорите пият и карат, констатират от ОДМВР Търговище
Масово шофьорите пият и карат, констатират от ОДМВР Търговище Снимка: БГНЕС/архив

268 автомобила и 342 граждани са проверени от контролните органи в хода на проведена от 11 до 14.09.2020 г. на територията на област Търговище специализирана полицейска акция за гарантиране безопасността на движение по пътищата

За констатираните от тях нарушения на Закона за движение по пътищата полицейските служители са съставили 13 акта за установяване на административно нарушение и са наложили 64 глоби по фиш. В хода на проверките са установени трима водачи на МПС, управлявали след употреба на алкохол: двама – с концентрация на алкохол в издишания от тях въздух над 1,2 промила/престъпление по НК/, и един – с концентрация между 0,5 и 1,2 промила/административно нарушение/.

Установени са 52 случая на неспазване на пътни знаци или маркировка, и 20 случая на управление на МПС без използване на предпазни колани/каски за водачите на мотоциклети/. По време на операцията е установен и един случай на управление на МПС от неправоспособен водач, и един случай - на неправилен превоз на пътници.

В хода акцията, в хода на която полицейските служители са използвали всички налични технически средства за контрол на скоростните режими, са установени 421 такива нарушения. Връчени са и 9 електронни фиша.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари