В ОДМВР - Русе обсъдиха мерки за облекчаване на трафика по границата с Румъния

2
Начертана бе пътна карта за решаването на конкретни въпроси
Начертана бе пътна карта за решаването на конкретни въпроси Снимка: МВР

Начертана бе пътна карта за решаването на конкретни въпроси

Заместник-министърът на вътрешните работи Стоян Темелакиев разговаря с държавния секретар по обществен ред на съседната държава Богдан Деспеску

Мерките за облекчаване на товарния и пътническия трафик по граничните контролно-пропускателни пунктове между България и Румъния бяха темата на работна среща между ръководни представители на министерствата на вътрешните работи на България и Румъния, която се проведе днес в ОДМВР - Русе, съобщават от полицията. Заместник-министърът на вътрешните работи Стоян Темелакиев разговаря с държавния секретар по обществен ред на Румъния Богдан Деспеску.

На срещата присъстваха от българска страна - главен комисар Антон Златанов, директор на Главна дирекция „Гранична полиция“, Михай Каталин Некула, държавен секретар по международни въпроси и Шенген, ръководителят на Главния инспекторат на граничната полиция на Румъния главен полицейски комисар Виктор Щефан-Ивашку, директорите на съпределните дирекции на граничните полиции на двете страни и експерти.

В рамките на дискусията бяха обсъдени възможностите за максимално оптимизиране организацията на осъществявания контрол в съпределните гранични пунктове, с цел постигане на синхрон и ритмичност по отношение на обработката на потока от лек и товарен трафик, както и за скъсяване на времето за изчакване на границата. Начертана бе пътна карта за решаването на конкретни въпроси и реализирането на определени дейности за всеки конкретен граничен пункт.

В допълнение бяха обсъдени темите, свързани със съвместното сътрудничество във връзка с присъединяването на двете държави към Шенгенското пространство и справянето с актуалните миграционни предизвикателства, както и готовността на Румъния за подпомагане на България в това отношение по линия на Европейската агенция за гранична и брегова охрана Фронтекс.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари