Коридорът Гърция - Румъния ще минава през Шумен, Разград и Търговище

31
След няколко години този регион ще може да се конкурира с Варна и Русе
След няколко години този регион ще може да се конкурира с Варна и Русе Снимка: МС

След няколко години този регион ще може да се конкурира с Варна и Русе

Бъдещият транспортен, енергиен и комуникационен коридор от Гърция през България до Румъния ще минава през региона на Шумен, Разград и Търговище. С помощта на активния бизнес този регион расте икономически и след няколко години ще може да се конкурира с Варна и Русе. Потенциалът му тепърва ще се разгръща, заяви министър-председателят акад. Николай Денков, цитиран от Министерски съвет на РБ. Премиерът пристигна в Шумен за 10-ия рожден ден на Българо-турската търговско-индустриална камара.

Акад. Денков поздрави фирмите членове на камарата за постигнатото през изминалото десетилетие и за приноса им за икономическото развитие на България. Акад. Денков изтъкна тяхната грижа за хората в Югоизточна България и възможностите, които им се предоставят, така че да не търсят реализация в други държави. „Имаме много какво да направим заедно в това отношение – държавата и вие, по отношение на качеството на здравеопазването, образованието, инфраструктурата. Ще работим заедно, за да успеем“, заяви акад. Денков.

Премиерът специално акцентира върху възхода на търговско-икономическите отношения между България и Турция.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    14
    Дедо Гочо
    Варненци помнете идват избори и го напомнете на Денков и Борисов
  • 3
    13
    Naiven
    Все пак Митхат паша е бил със Сорбоната , а не като вас - (не заслужавате дори главно " В")- докторанти от Североизточни и Югозападни...у-ти! Тих ужас !
  • 5
    12
    Стана ясно
    Сега вече е ясно защо всички лъгаха русенци повече от 15 г. за магистрала, мост и т.н.
  • 4
    11
    бъчваря
    А какво стана с петте моста и трите тунела? Нали ПП бяха инициатори? А, да, дядо Еконтийй им тегли една майна.
  • -1
    10
    До долупишещите
    Най-накрая нещо добро да се предвиди за България. Румънци и гърци са си направили сметката, дано и ние намажем покрай тях, че ако очакваме на нашите управници, за никъде не сме. Русе винаги е отписан от картата и в голямото село, наречено столица никак не харесват града ни. С този проект се свързва Букурещ с магистрала Тракия и Марица. Така ще се намали и натоварения поток през Търново - Габрово - Стара Загора. Горещо приветствам идеята
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари