Затвориха пътищата Червена вода – Николово и Мартен - Николово

0
Призовават се гражданите, на които не е наложително да излизат с автомобилите си днес
Призовават се гражданите, на които не е наложително да излизат с автомобилите си днес Снимка: Dunavmost.bg

Призовават се гражданите, на които не е наложително да излизат с автомобилите си днес, да не го правят, за да може безпрепятствено да се почистят главните и второстепенни улици в града. С този призив излезе днес администрацията на кмета Пламен Стоилов с оглед влошената пътна обстановка в града и общината.

Заради обилния снеговалеж, който продължава и към момента в община Русе, са затворени пътищата Червена водаНиколово и Мартен - Николово. Без ток от сутринта са 4 населени места – Басарбово, Бъзън, Просена и Николово, но екипите на „Енерго про“ работят по отстраняването на повредите в селата.

26 машини чистят в града, цялата налична техника е на разположение на екипите и темпото на чистене няма да намалява, увери кметът Пламен Стоилов. 15 пък са машините, които чистят входно-изходните участъци от републиканската пътна мрежа и по селата.

Напомняме на всички граждани, че съобразно Наредба 4 на Общински съвет – Русе, чл. 1 ал. 2 и чл. 13 от наредбата и от Правилника за вътрешния ред на етажните собствености – чл. 25 и чл. 26, при снеговалеж и заледяване, всички административни ръководители на учреждения, еднолични фирми, търговски дружества и домоуправители следва да организират своевременно и постоянно почистване на прилежащите им тротоари и работни площадки в района на обектите, за осигуряване на нормален работен процес и безопасно движение. Това е наложително, тъй като след 21 часа днес се очакват още по-ниски температури, което е предпоставка за заледявания.  

Източник: Dunavmost.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари