Разширяват строителните граници на Мартен, Сандрово, Николово и Червена вода

4
Разширението на строителните граници е предвидено в Общия устройствен план на Община Русе
Разширението на строителните граници е предвидено в Общия устройствен план на Община Русе Снимка: Google Street View

Разширението на строителните граници е предвидено в Общия устройствен план на Община Русе

Общинският съвет на Русе одобри техническо задание за изработване на проекти за Подробен устройствен план (ПУП) за разширяване на строителните граници на град Мартен и селата Сандрово, Николово и Червена вода.

Това решение стана възможно благодарение на одобрението на кадастрални карти и кадастрални регистри за урбанизираните територии на тези населени места от Агенцията по геодезия, картография и кадастър през февруари 2024 г.

Разширението на строителните граници е предвидено в Общия устройствен план на Община Русе, приет през ноември 2020 г. Целта е да се включат в плановете на населените места части от землището, които досега не са били предмет на урегулиране.

Новите ПУП-ове ще предвидят улична регулация за достъп до нововключените имоти, както и урегулиране на поземлени имоти за обекти на публичната държавна и общинска собственост.

Очаква се изработването на проектите за ПУП да започне в най-кратки срокове.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    2
    да, даскалче,
    Имам земи в две от селата, мога да ти продам парцел, ама ти си фукара, нямаш толкова пари! Иначе си цар да броиш чуждите!
  • 8
    1
    daskal
    Оха, нови парцели, нови продажби! Ще падат парички!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари