Защо русенци се включиха в кампанията "Капачки за бъдеще"

2
Над 500 кг пластмаса бе дарена само за два часа
Над 500 кг пластмаса бе дарена само за два часа Видео: БНТ

Желанието да помогнем на хората в нужда и на децата в нужда. Аз съм представител на една фирма. Всички колеги се включиха и събрахме доста капачки

Благотворителната кампания "Капачки за бъдеще" отново обедини усилията на хиляди хора, които искат да помогнат да бъде купена медицинска апаратура за детските и родилни отделения в страната. Кампанията се провежда в 15 града днес.

Само за два часа десетки варненци се включиха в благотворителната кампания, като дариха над 500 кг пластмаса, сподели БНТ.

Надеждата на организаторите е количеството на пластмасовите капачки да стане поне двойно повече.

От създаването на кампанията от 2017 година досега благодарение на кампанията са рециклирани над 260 000 кг пластмаса. С парите бяха купен кувьози за 22 общински болници у нас и медицинска апаратура за още 10.

В кампанията освен Варна, се включиха още 14 града.

Жители на Варна и Русе споделиха защо са се включили в кампанията.

Междин Кезем: Желанието да помогнем на хората в нужда и на децата в нужда. Аз съм представител на една фирма. Всички колеги се включиха и събрахме доста капачки.

Камен Атранасов: Нещо, което всеки ден изхвърляме по-добре да го вложим в нещо полезно за всички нас.

Катя Маринова: Приветствам, защото наистина има нужда от тези апарати, които помагат на децата да могат да живеят.

Деян Тодоров – доброволец: Всяка кампания се наблюдава увеличава на количеството. Просто вълната… просто удовлетворението от свършената работа мотивира все повече хора и всеки път събираме все по-големи количества. Което е много радостно, защото не само помагаме на болниците, но в същото време пазим природата.

Руслан Иванов: От детската градина имаха инициатива да съберат децата и ние се включихме на драго сърце. Нека да помогнем, може с малко, но да помогнем.

Полина Цветанова: Всичко благотворително, каквото се прави, са много „за”. И ми се струва много добра кампания за живот. И тази пластмаса, която е навсякъде. Просто няма нужда да живеем в такъв свят.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Срещнали се двама приятели със сини фланелки. Гледали се мълчаливо и накрая единия казал:
- Изглеждаш ми отпаднал...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари