Кампанията "Капачки за бъдеще" набира средства за втора неонатална линейка

1
За пръв път започват да се събират и алуминиеви кенчета
За пръв път започват да се събират и алуминиеви кенчета

За пръв път започват да се събират и алуминиеви кенчета

Деветата кампания на инициативата „Капачки за бъдеще“ ще се проведе на 16 и 17 октомври в различни градове в страната. В събитието ще се събират капачки и алуминиеви кенчета за рециклиране, а с набраните средства ще бъде закупена втора детска неонатална линейка.

Желаещите да се включат в новата кампания на „Капачки за бъдеще“ могат да го направят, като донесат пластмасовите си капачки и алуминиевите си кенчета при пунктовете за събирането им. Такива ще има на 16 октомври в Пловдив, Варна и Русе, както и на 17 октомври в София, Варна и Пазарджик.

В столицата кампанията ще се проведе на паркинга площад „Александър Батенберг“ (пред бившия Мавзолей), а в Пловдив – на паркинга пред магазин Метро 1. През следващите дни организаторите на акцията ще съобщят и останалите над 25 града и локации в България, които ще се присъединят към есенната кампания на „Капачки за бъдеще“.

Средствата от рециклирането на донесените капачки и кенчета ще бъдат използвани за закупуването на втора специализирана детска линейка. По-рано през годината инициативата успя да събере необходимите средства за първата подобна неонатална линейка, която съвсем скоро ще бъде готова и дарена.

Разликата при предстоящата кампания на „Капачки за бъдеще“ в сравнение с предходните е във възможността да се събират и алуминиеви кенчета. До този момент инициативата приемаше единствено пластмасови капачки от бутилки. Добавянето на кенчетата в събирателните кампании на инициативата ще предостави още един шанс за участие на хората, които искат да допринесат към добрите каузи.

В края на месец май тази година "Капачки за бъдеще" проведе своята осма благотворителна кампания. Тогава стотици хора се стекоха на площад "Александър Батенберг" в столицата, за да предадат събираните капачки за закупуването на специализирана детска линейка. Преди това инициативата работеше активно и за снабдяването на български болници с нови и модерни кувьози.

До момента от „Капачки за бъдеще“ са рециклирали близо 600 000 кг. пластмаса, помагайки на стотици бебета и деца в 34 болници в цялата страна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари