Рекордно голяма съпричастност на русенци към кампанията "Капачки за бъдеще"

4
Доброволците се чудеха дали един ТИР ще успее да събере тоновете пластмаса
Доброволците се чудеха дали един ТИР ще успее да събере тоновете пластмаса

Малки и големи се стекоха днес на паркинга до хотел "Дунав", за да оставят чанти, чували и бутилки

Инициативата "Капачки за бъдеще" провокира стотици русенци да мислят за спасяването на живота на недоносените бебета.

Малки и големи се стекоха днес на паркинга до хотел "Дунав", за да оставят чанти, чували, бутилки, кой в каквото е събирал капачки, пише Бряг. Идеята, чиято цел е закупуване на неонатални линейки за транспортиране на бебета, се провежда за осма поредна година.

Докато събираха и товареха чувалите с капачки, доброволците се чудеха дали един ТИР ще успее да събере тоновете пластмаса.

Разказаха, че толкова голяма съпричастност в предходните години не е имало. Колко тона капачки и на каква стойност събраха русенци, ще стане ясно след приключване на товаренето и складирането във фабриката за рециклиране.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    13
    Балканеца
    Като ви чета коментарите, за пореден път осъзнавам колко жалък "народ" сме. Сега тези с капачките ви пречат. И те ви пречат, и са прости, и не знам какви. Тези хора поне се обединяват в някаква кауза, значително по- градивна от циврене по форумите. И с капачки, дори една линейка да бъде доставена, дори едно дете да бъде спасено, пак заслугата ще е тяхна, за вас ще остане само цивренето по коментар. Съгласен съм, че това трябва да бъде държавен ангажимент, но не променя факта, че всеки би могъл да даде нещо от себе си, особено когато не му коства кой знае какви усилия. Замислете се над това, господа плюещи, и се опитайте да се поставите на мястото на родители, на чието дете е помогнато благодарение на така закупена линейка. Ще осъзнаете, че чак толкова прости не са тези с капачките. И разберете, децата вина нямат, че държавата е толкова жалка.
  • 7
    12
    Къде е
    Мистър Кесийков та да призове русенци да пълнят кесийки с капачки и да ги носят? Той ще дари ли от "оскъдната" си депутатска заплата за тази инициатива и защо мълчи по тоя въпрос и пише за разбитите и разкопани улици дето никога няма да се оправят?
  • 9
    11
    Единият ЛеФффффффввввв
    Тези чували ако бяха пълни с по едно левче? По добре давайте по 1 лев от колкото да пиете тези боклуци пълни със Е-та и глюкозо фруктозен сироп,нишестета,есенции и т.н. После имали диабет,омазнен черен дроб,подагра и незнам си кво.Правете си нектари и сокове стига пихте мизериите на западняците.Давайте пари,а не капачки и хващайте рая измет от парламента и я наврете във някой стар външен клозет.
  • 9
    10
    Ivo
    Пьлна простотия,капачки,я да се спрете!Има дьржава,тя да му мисли!!!
  • 13
    9
    ВРЕМЕ Е ЗА КАМПАНИЯ
    ВРЕМЕ Е ЗА КАМПАНИЯ ПОД НАДСЛОВ: КАПАЧКИ СРЕЩУ МУТРЕНСКИ И ДЕПУТАТСКИ ПАЧКИ. КАК ВИ СЕ СТРУВА ТАЗИ ИДЕЯ УВАЖАЕМИ СЪНАРОДНИЦИ? АЛГОРИТЪМА Е СЛЕДНИЯТ : КАПАЧКИТЕ ИМ ГИ ДАВАМЕ ДОБРОВОЛНО,А ТЕ ПАЧКИТЕ ДОБРОЗОРНО?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари