Заразеният с коронавирус в Русе е общувал с 15 човека

26
Болният е в добро общо състояние, с данни за пневмония
Болният е в добро общо състояние, с данни за пневмония Видео: БНТ

Вчера беше потвърден първи случай на коронавирус в Русе.

51-годишен мъж, който е работел в ски курорт в Австрия, е настанен в инфекциозното отделение на Университетската болница. Той се е прибрал през "Дунав мост" на 16 март заедно с приятелката си и веднага са се самоизолирали. Десет дни по-късно се почувствал зле. В белодробната болница в Русе му е направен рентген, но лекарят не е бил със защитно облекло и ще му бъде направен тест за COVID-19. Издирват се останалите контактни лица, предава БНТ.

Д-р Цветелина Мирчева - началник на Дирекция "Контрол над заразните болести" в РЗИ - Русе: Болният е в добро общо състояние, афибрилен, с данни за пневмония.

Тя каза, че състоянието на приятелката му също е добро. Взета ѝ е проба и се очакват резултатите. Също така обясни, че лекарят, преглеждал пациента, е поставен под 14-дневна карантина, защото се води контактен. Семейството му не е под карантина, но той е предупреден да спазва дистанция.

Д-р Мирчева заяви, че заразеният е общувал с около 15 човека - сред тях приятелката му, лекарят и 8 души от хранителния в магазин. Всички са поставени под карантина.

До този момент в Русенско има 1260 човека под карантина, а на 386 вече им е изтекла карантината.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Хубаво е да си по майчинство. Събудиш се сутрин, па си направиш кафенце, вечерта седнеш, изпиеш го.

Харесай Дунавмост във Фейсбук