Задържаха производител на отровен руски сайдер

0
40 души са починали след употреба на некачествената напитка
40 души са починали след употреба на некачествената напитка Снимка: ЕПА / БГНЕС

40 души са починали след употреба на некачествената напитка

Вече има задържани по случая с отровния руски сайдер, съобщава "Интерфакс", като цитира пресслужбата на регионалното министерство на здравеопазването, предава News.bg.

Следователите задържаха 32-годишен индивидуален предприемач от района на Самара - собственик на Andi LLC, който произвежда Mister Cider, чиято употреба предизвика вълна от отравяния.

Най-малко 9 са загиналите от алкохолната напитка само в Самарска област. В Уляновска област са регистрирани осем починали.

Десетки други са в болници с опасност за живота.

От 3 юни се продава некачественият алкохол, с който са тровени хората.

Според пресслужбата на управлението на Министерството на вътрешните работи на Русия за региона, полицията е иззела 193 бурета с обем от 30 литра сайдер всяко.

"Ситуацията е доста сложна. Вече са установени 40 случая на алкохолно отравяне. Основно това са жители на Димитровград, Уляновск и Новая Малыкли", съобщиха в "Телеграм" канала на областната управа.

При проверката се оказало, че при последните покупки на 31 май и 1 юни липсват документи, потвърждаващи качеството на алкохола.

Спряна е продажбата на сайдер на територията на руския град Димитровград във всички обекти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Бизнес
    Дано и тука не са докарали някое буре с отровния руски сайдер. Че като виждаме какви боклуци се предлагат в хранителните ни магазини, които никой не ги контролира - нищо чудно!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари