Украински дронове удариха три рафинерии в руската Самарска област

2
Бойните дронове на СБУ са взели на прицел още три рафинерии на "Роснефт"
Бойните дронове на СБУ са взели на прицел още три рафинерии на "Роснефт"

Бойните дронове на СБУ са взели на прицел още три рафинерии на "Роснефт"

Три рафинерии в руската Самарска област са били атакувани от дронове на Службата за сигурност на Украйна (СБУ), потвърдиха пред Укринформ източници в правоохранителните органи.

Източниците потвърждават, че нощната атака срещу руските петролни рафинерии е била успешна. Бойните дронове на СБУ са взели на прицел още три рафинерии на "Роснефт" в Самарска област. Това са инсталациите в Новокуйбишевск, Куйбишев и Сизран. Общо тези рафинерии преработват около 25 млн. тона петрол годишно, което е почти 10% от общата преработка на петрол в Русия, посочва Укринформ, цитирана от БТА.

"СБУ продължава да изпълнява стратегията си за подкопаване на икономическия потенциал на Русия, което ѝ позволява да води война в Украйна. Сезонът на "бавовна" [експлозиите] в руските рафинерии е в разгара си. Всеки подобен удар намалява притока на петродолари, които захранват военната икономика на Русия", казва източникът.

Както съобщава Укринформ, през нощта на 15 март три безпилотни самолета са атакували петролна рафинерия в руската Калужка област.

Според източника на агенцията във военното разузнаване на Украйна през нощта на 15 март петролната рафинерия "Первий Завод" в руската Калужка област е била атакувана от безпилотни самолети на военното разузнаване на Украйна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    До 2
    Да те еба в путката майчина кво ти даде европа бе путко????ай паляк ходи на фронта в усрайна и ти пожелавам да спреш патрона на калашников в голата десятка паляк! Заради такива като тебе продажни курви бием чикии за ф16 да не говорим, че ток вода и банки си правят квото си искат заради измислената ти демокрацийка! Дано негри и джихадисти да праскат жена ти и децата ти докато си на фронта на усрайната паляк безроден!
  • -5
    2
    РазПуткин
    Е Ко уя ми държаха 2 години бе облюдка.Де ви еПВО то,ненадминатото руско оръжие.Е как една наркоманска държава по прави криви 3та година.Материвла е слаб ,по слаб от БГ русоробите.Ще им дават да не го даваш ти бе паляк,Ко правиш сметка на чуждите мангизи.Ако не беше Европа досега щяхме да сме като Беларус и Куба.Да еба и руските ви боклуци.Ще им дават докато самите руснаци не обесят Путин..3та година ставате за смях,такива загуби друга армия едва ли е имала.Що не нападнете Прибалтика,и там на руснаците не им дават да говорят руски.Щото само 3 седмици и сте капитулирали Скоро ще се молите и за внос на бензин като Венецуела дебили
  • 4
    1
    мм
    Давайте им помощи на украинците малоумници не осъзнавате ли че с това ще ги избият Руснаците с палячо наркомана разпиля си народа !!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари