Заблуждават ни! Река Лом прелива от изпуснати язовири!

0
Хората си обясняват прелялата по никое време река само с факта, че арендаторите на язовири от Търговище до Русе
Хората си обясняват прелялата по никое време река само с факта, че арендаторите на язовири от Търговище до Русе Видео: TVN

Мнението на кмета на село Басарбово се различава и противоречи на официалното твърдение.

Река Лом излезе от коритото си и заля половината русенско село Красен. За това алармираха хора, които като Слави Кунчев имат вилни имоти близо до реката. Има залети дворове, къщи, мази, зимнината потънала под вода. Лом по традиция прелива по ниските места, но този път дъждът не беше много обилен, пък и спря преди три дни, ядосват се жители на Красен.

Макар, че е свикнал при всеки голям дъжд да внимава за наводнение, Слави Кунчев този път е останал изненадан, защото не е валяло толкова, че реката, която минава точно до къщата му, да прелее. Човекът призовава контролните институции, които са длъжни да наблюдават нивата на язовирите, да  си изпълняват задълженията, за да няма селища под вода, заради безхаберие.

Хората си обясняват прелялата по никое време река само с факта, че арендаторите на язовири от Търговище до Русе не спазват изискванията да държат водоемите наполовина празни.

Източник: Вестник Бряг
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари