Спешен ремонт на рухналия мост в Басарбово

1
Пътното съоръжение е строено през 20-те години на миналия век
Пътното съоръжение е строено през 20-те години на миналия век Видео: Кис 13

Премахнаха рухналия парапет на моста в Басарбово. Той се откъсна на 2 февруари през нощта, поради което нямаше пострадали пешеходци.

По думите на кмета на селото Николай Колев тротоарната конзола е в много лошо състояние от близо 2 години, което наложило мястото да бъде заградено с предпазна мрежа.

Докато траеха днес аварийните дейности от екипи на Пътна инфраструктура, мостът беше затворен за движение. При работата им вчера обаче е бил скъсан водопроводът, който захранва селото.

Съществуват сериозни притеснения, и че втората пешеходна конзола може да поддаде и да рухне. Според строителя на мостове Игнат Колев тези допълнителни метални конструкции не са направени както трябва.

Пътното съоръжение в Басарбово е строено през 20-те години на миналия век, а оттогава досега не му е правен основен ремонт. Пешеходните конзоли пък са монтирани през 1983 година.

Според кмета на селото, основата на моста също е компрометирана. Оказва се обаче че засега няма средства за основен ремонт, въпреки многократните сигнали към властите. Притесненията на хората са, че при топенето на снеговете ще има пълноводие на река Русенски лом, което може да доведе до още поражения.

До един месец трябва да бъде изготвен проект за новата пешеходна пътека. Докато започнат строителните работи, мястото ще бъде обезопасено с еластична ограда.

Източник: КИС 13
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари