За първи път граничар стана "Полицай на годината"

0
Бисер Чаушев и Хас са отличен тандем - по време на дежурство изминават по 15 километра
Бисер Чаушев и Хас са отличен тандем - по време на дежурство изминават по 15 километра Видео: БНТ

За първи път граничар получи приза "Полицай на годината".

Победителят беше отличен заради добрите си постижения при задържането на нелегални мигранти през тази година. Наградата беше връчена от вътрешния министър Младен Маринов.

Бисер Чаушев работи към граничния полицейски участък в Момчилград и е водач на полицейско куче. Заедно с немската овчарка Хас успяват да заловят общо 456 нелегални мигранти на държавната ни граница само за една година, информира БНТ.

Бисер Чаушев, водач на служебно куче в Мобилна гранична полицейска група: Това е най-верният другар на човека. Тандемът е страшен. Това се изгражда с много години. Няма ли връзка между водач и куче, нещата никога не вървят. Това трябва да го запомни всеки водач.

Преди да постъпи на служба, Хас е преминал едногодишно обучение и много тренировки. По време на дежурство заедно със своя водач изминават не по-малко от 15 километра.

Бисер Чаушев, водач на служебно куче в Мобилна гранична полицейска група: 9-10 години до Резово няма място, където да не сме стъпвали и да не сме блокирали групи. Всеки нов ден нас ни очакват нови трудности. Те са много подготвени. Ние трябва да сме два пъти по-подготвени.

Колективната награда тази година беше връчена на сектор "Измами" към ГД "Национална полиция" заради успешните акции срещу "ало" измамниците в страната. Съвместно с прокуратурата през годината са задържани 70 души. Специално отличие получи и 25-годишният Петър Бонев, който скочи от влак и успя сам да задържи друг мъж, който намушка младо момиче при инцидент край Стара Загора. 

Останалите наградени можете да видите ТУК

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари