Гранична полицайка получи огнестрелна рана в крака при залавянето на мигранти

0
Наградиха 10 гранични полицаи, участвали в акцията
Наградиха 10 гранични полицаи, участвали в акцията Видео: Флагман

Николета Костадинова е в болница с огнестрелна рана на крака

Служителят на ГПУ - Средец Николета Костадинова получи огнестрелна рана в крака при залавянето на мигранти.

Инцидентът е станал вчера рано сутринта, съобщи в Средец директорът на Гранична полиция главен комисар Антон Златанов, който пристигна, за да награди колегите си от мобилната група, предотвратили по-сериозна ескалация, предава Флагман.

Николета Костадинова се намира в УМБАЛ - Бургас, има огнестрелна рана в крака, но за щастие е в добро общо състояние. Какво точно се е случило разказа старши комисар Антон Златанов:

"Касае се за случка, при която група от 6 мигранти са преминали незаконно границата. Колегите се насочиха по информация, хванаха следата, благодарение на полицейско куче.

Водачът на кучето - старши полицай в ГПУ-Средец Николета Костадинова, се озова непосредствено зад група и започва преследване. Останалите колеги провеждат заградителни мероприятия.

При застигането им в горичката колежката издава неколкократни команди „Стой, полиция!”, „Стой, ще стрелям!”. Те не се подчиняват и Костадинова вади служебното оръжие и стреля предупредително във въздуха.

Целта е постигната - групата застава на място. Единият от мигрантите обаче се обръща и докато Никол Костадинова държи с едната си ръка кучето, а с другата пистолета, той я блъска.

При падането ѝ на земята оръжието произвежда изстрел, който я уцелва в крака.

Тя е добре, в болница е. Няма притеснения, благодарение на лекарите всичко е наред. Тя се държи сякаш се е обола с игла. Тя е героят на вчерашния ден.

Заради това всички, участвали в операцията, са получили парични награди", каза старши комисар Антон Златанов.

Участвалите в преследването на мигрантите десетима служители на Гранична полиция бяха наградени на официална церемония:

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    6
    до 2
    Виждал съм оръжие и съм изстрелял поне един вагон боеприпаси. Ти си тъп. Казах, че патката не може да борави с оръжие! Казах, че се е самопростреляла. Паднала е и се е гръмнала. добре, че е жива блондинката, защото напоследък много смърт по нашите земи от некадърност. Ти си блондин, нали? Внимавай с оръжията!
  • 3
    5
    Гост
    Поредната назначена от толерантност.
  • 6
    4
    Само да питам:
    Кучето добре ли е? За кучката разбрахме, че е с две леви ръце, при това заврени в задника ѝ!
  • 8
    3
    Един друг русенец
    Ами да, некадърна е! Защо е била толкова близо до нарушителите,че да я блъснат? Стои се на разстояние. Ами ако нарушителя беши по-чевръст и не само я беше блъснал, а и беше взел от ръцете и пистолета,какво правим тогава? Интересно е и къде е било следовото куче в цялата история.И колегите и от патрула. Абе има нещо не баш така,както го обяснява ченгето,ама айде....
  • -7
    2
    до 1
    Ти пистолет си виждал само на картинка, за познаване на оръжие да не говорим, а за четене с разбиране пък, въобще! Не е паднало оръжието, а тя и при падането е произвела неволно изстрела! Ама иначе така, да си плюем, че да ни видят колко сме ... глупави!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари