Юлиян Попов: Българската инфраструктура не е адекватна за климата ни

0
Според министъра сме свидетели на климатични промени
Според министъра сме свидетели на климатични промени Снимка: БГНЕС / Архив

Според министъра сме свидетели на климатични промени

"Българската инфраструктура не е адекватна на климата, който имаме". Това каза министърът на околната среда и водите Юлиян Попов в предаването „Здравей, България“ по Нова телевизия, цитиран от БТА. Освен това вече сме свидетели и на климатични промени, което означава по-висок риск от екстремни явления. Независимо че вчерашните валежи не са рекордните валежи, ние можем да очакваме в бъдеще по-интензивни валежи и по-често, посочи министърът.

„Преди да бъдат завършени анализите на самия случай както в Царево, така и в съседни общини, бих се въздържал да обвинявам един-единствен човек или един-единствен фактор. Очевидно е, че тук става въпрос за комплекс от фактори“, коментира Юлиян Попов.

Според него реакцията на властите вчера е била много адекватна.Министър-председателят тръгна веднага нататък. Моят заместник-министър беше там много рано“, коментира министърът. По думите му посещенията на висши лица в такива ситуации помагат да се осъществи реална координация, те са символни, но не пиар.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари