Взривиха свлачището край село Пиргово

0
При последвалия контролиран взрив се оказа, че свлачището не е достатъчно обезопасено
При последвалия контролиран взрив се оказа, че свлачището не е достатъчно обезопасено Видео: БНТ

Започна обезопасяването на свлачището край русенското село Пиргово, което миналия месец засипа пътя за помпена станция и кладенец на ВиК и повреди водопровода.

Вчера беше взривена част от опасно надвисналите земни маси. Днес разчистването ще продължим, предава БНТ.

Свлачището от години създава проблеми с водоподаването към селата Пиргово и Мечка. При по-силни валежи или обилно снеготопене големи земни маси често пъти падат на платното и го блокират, а от удара водопроводните тръби под него се пукат. В резултат на срутването е затруднено обслужването на помпената станция и кладенеца на ВиК и е ограничен достъпът до вилната зона край селото. Затова от Община Иваново са решили да наемат фирма да взриви опасните участъци.

Пламен Дончев - заместник-кмет на община Иваново: Това е подходът към помпена станция "Пиргово". Всяка година се активизира свлачището и създава проблеми. С тези контролирани взривове целим това - да се премахне компрометираната земна маса, за да нямаме занапред проблеми с водопровода и помпената станция.

При последвалия контролиран взрив се оказа, че свлачището не е достатъчно обезопасено. Затова и специализираните екипи ще повторят процедурата в ранния следобед. От Община Иваново очакват средствата за обезопасяването на свлачището да им бъдат възстановени от Комисията по бедствия и аварии.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари