Всеки понеделник ще се изследва морската вода

0
Ако замърсяване все пак има, то ще се появи по крайбрежието на Молдова и Румъния
Ако замърсяване все пак има, то ще се появи по крайбрежието на Молдова и Румъния

Ако замърсяване все пак има, то ще се появи по крайбрежието на Молдова и Румъния

Няма данни за замърсяване по българското Черноморие. Предстои вземането на проби от морската вода всеки понеделник, като първата е изпратена за изследване днес. Това каза пред журналисти в Бургас д-р Марияна Кофинова, директор Дирекция "Обществено здраве" към Регионалната здравна инспекция в Бургас, цитирана от Фокус.

Към концесионерите на морски плажове е изпратен апел да сигнализират при необичайни замърсявания. Здравните власти уточняват, че ако замърсяване все пак има, то ще се появи по крайбрежието на Молдова и Румъния. Към този момент няма данни за констатирани такива в северната ни съседка, предаде БТА.

До момента за изследване са изпратени над 100 проби, като резултатите показват, че водата отговаря на изискванията за отлично качество, съгласно Наредба 5 за качеството на водите за къпане, посочи д-р Кофинова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    1
    Еха
    И къде са плажовете на Молдова? Може ли да сте такива шарани? Тя няма излаз на черно море. Значи всеки понеделник ще лъжете. От заглавието си личи. Стига сте правили експерименти със здравето на хората! Как не ви е срам! Знаете ли колко деца има в детските лагери по морето?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари