Володимир Зеленски: Русия няма право да притежава ядрени оръжия

3
Русия умишлено държи света на ръба на радиационна катастрофа
Русия умишлено държи света на ръба на радиационна катастрофа

Русия умишлено държи света на ръба на радиационна катастрофа

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че Русия не може да има ядрени оръжия, тъй като не гарантира сигурността на целия свят. Украинският лидер говори на среща, посветена на фалшивите референдуми, които се провеждат в окупираните райони на Украйна, съобщи "Укринформ", цитиран от News.bg.

"Заплахите от използване на ядрени оръжия се превърнаха в постоянен разказ на руски официални лица и пропагандисти. Това доказва, че Русия няма право да притежава ядрени оръжия, тъй като не е в състояние да гарантира безопасността на света дори срещу заплахите от използване на ядрени оръжия", отбеляза президентът на Украйна.

Освен това, припомни той, Русия пренебрегна призива на МААЕ за незабавна деокупация на Запорожката атомна електроцентрала и прекратяване на всякакви враждебни действия срещу всякакви ядрени съоръжения в Украйна.

Зеленски подчерта, че това още веднъж доказва, че Русия умишлено държи света на ръба на радиационна катастрофа.

Припомняме, че във вторник в Ню Йорк се проведе открито заседание на Съвета за сигурност на ООН, за да се обсъди ситуацията, свързана с провеждането на фалшиви "референдуми" от Русия във временно окупираните територии на Украйна.

Срещата беше инициирана от САЩ и Албания след официалното обжалване на Украйна до ръководителя на Съвета за сигурност.

Президентът на Украйна се обърна към заседанието чрез видеоконферентна връзка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    10
    До 3
    Един като тебе...
  • 2
    9
    Herofot
    Ами то и евреин няма право да е президент на православна държава ...ама на ...случи се ...!!!
  • 1
    8
    Ctanko
    Какъв народ? Урките са по долни същества, ама на първо място краварите ще търсят кой ще плаща сметката. Кой дал - дал, ко евал - евал.
  • 15
    7
    Зелен
    Наркоман смотан, бегай с 200, че народът ти ще те унищожи.
  • 13
    6
    Сtanko
    Зеленко, кажи каквото си си наумил и днес, че малко ти остана. Интересно кой ще поеме разходите за цялата тая лайнарщина която сътвори начело с краварите и европедалите. п.п. до хохала с №5 - такива като теб не са малко - лумпенизирани и заблудени медийни калитковци.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари