Водеща избухна в смях, след като разбра с колко се увеличават помощите в Русия

5
Опитах се наистина. Чухте ме. Добре, че не сме на живо
Опитах се наистина. Чухте ме. Добре, че не сме на живо

Водеща от руска телевизия не можа да сдържи смеха си, след като разбра с колко се увеличават социалните плащания.

Работещата в държавната телевизия Александра Новикова трябваше да прочете информация за индексираните от правителството помощи. Новината е част от емисията "Вести Камчатка", съобщава руската секция на радио Свободна Европа.

Увеличените помощи засягат ветерани, "герои на труда" от бившия СССР, пострадали от радиация и други уязвими групи. Дори и след "скока", парите са смешно малко. Сумите се увеличават до 1500 рубли, което се равнява на 42 лева. От тях 900 рубли (малко над 25 лева) са предвидени за лекарства, 137 (почти 4 лева) рубли за лечение в курорт, а останалите 363 рубли или малко на 10 лева могат да се харчат за "международен транспорт" до курорт за лечение.

Новикова успя да се справи с първата част от информацията. Когато обаче стигна до сумата, която се отделя за международни пътувания, не издържа.

"Опитах се наистина. Чухте ме. Добре, че не сме на живо", заяви Новикова, след като се успокои малко. Очевидно записът не е бил предназначен за излъчване, но бе пуснат онлайн и мигом стана много популярен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари