Владислав Панев: Реалният премиер не е Димитър Главчев

0
Борисов и Пеевски редят кабинета
Борисов и Пеевски редят кабинета Видео: NOVA

Според него новите конституционни промени означават баланс при поемането на отговорност

Няма никакво съмнение кой е реалният премиер в България. Това не е Димитър Главчев. Очевидно Пеевски и Борисов редят кабинета. Като не са доволни от даден министър, дават своята депеша към Главчев, който да инициира смяна. Това каза зам.-председателят на ПГ на ПП-ДБ Владислав Панев в ефира на „Твоят ден” по NOVA.

По думите му през земеделския отрасъл минават милиарди, така че вероятно исканата рокада не е случайна. "Интересите към субсидиите са огромни, също и тези за назначения на високи позиции в министерството. Кирил Вътев идва от реалния сектор и разбира проблематиката", смята той.

Според него новите конституционни промени означават баланс при поемането на отговорност. "Текстовете трябва да се напаснат към действителността. Имаме реален ефективен парламентарен контрол, ще има въпроси към двама министри днес. Със сигурност балансът е по-голям, отколкото когато цялата власт бе концентрирана в президента", обясни депутатът.

Относно проблемите в Агенция "Митници" Панев коментира, че те съществуват още от фейлетона на Алеко Константинов за солунската митница („Разни хора, разни идеали III“).

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари