Георги Свиленски: Главчев показа зависимостите си още на третия ден, кабинетът трябва да си отиде

2
Вотът на недоверие е политическо послание
Вотът на недоверие е политическо послание Снимка: БГНЕС

Вотът на недоверие е политическо послание

Заместник-председателят на ПГ на “БСП за България” Георги Свиленски заяви, че служебният кабинет е показал зависимостите си още на третия ден. Свиленски попита къде в Конституцията не е записано, че служебният парламент трябва да полага клетва в парламента? В ефира на БНТ Свиленски изрази притеснението си за провеждане на честни избори.

"Вотът е политическо послание, вотът е да се покаже на обществото, недостатъците на даден кабинет" и допълни, че с този вот на недоверие "не искаме да натриваме на никого носа, а искаме да покаже какъв кабинет има в момента България, защото служебният кабинет трябва да бъде независим и да прави единствено избори. Виждаме, че служебният кабинет се ръководи от Борисов, че се назначава от Борисов, така че това трябва да стане ясно на Вашите зрители".

Свиленски каза, че на тях "в партийните централи им е ясно за какво става въпрос". Беше категоричен, че този кабинет трябва да си отиде.

По-добре ли е някаква дирижирана стабилност, в която Борисов да назначава служебния министър? Радев да подписва указа за този човек. Борисов да предлага министри. Радев да ги утвърждава. И това българите да не го знаят и всичко да си върви спокойно, конституционно, обаче задкулисно”, попита риторично Свиленски.

Той посочи, че този, който назначава пред него трябва да бъде положена клетвата. "Той носи отговорност. Пред него се полага клетва. След това, както виждате до него, служебният премиер отправя искане за смяна на министър. И след като парламентът ще поема отговорността да присъства и пред него да бъде полага клетвата. Нормалното е този същият парламент да има възможността да проведе, както и парламентарния контрол върху правителството, така и другият инструмент - вот на недоверие", допълни Свиленски.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари