Великобритания въведе нови мерки срещу COVID-19

3
Правителството анонсира, че от понеделник се спира действието на така наречените кородири за пътуване
Правителството анонсира, че от понеделник се спира действието на така наречените кородири за пътуване Видео: NOVA

Правителството анонсира, че от понеделник се спира действието на така наречените кородири за пътуване

Нови мерки срещу разпространението на COVID-19 обяви Великобритания. Там епидемията е в разгара си и властите не могат да намалят броя на заразените и починалите, предава NOVA.

Правителството обяви, че от понеделник се спира действието на така наречените коридори за пътуване. Това беше списък от държави, от които можеше да се пътува до Острова без отрицателен тест за коронавирус.

Затварянето на коридорите дойде часове, след като бе наложена пълна забрана на пътувания от Южна Америка и Португалия. Тя вече влезе в сила и се наложи заради новата мутация на коронавируса, открита в амазонските провинции на Бразилия.

"Имахме 55 700 заразени през последния ден. Както и 1280 починали, за съжаление. Сега не е времето дори за най-малкото отпускане и разколебаване на решимостта на нашата нация и индивидуалните ни усилия. Трябва да се вземат допълнителните мерки, с които да се намали риска от идването на нови мутации от чужбина. Затварянето на коридорите ще е временно. Началото му е в 4 часа сутринта по Гринуич в понеделник", заяви Борис Джонсън.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Още малко и мързелът официално ще се нарича пролетна умора...

Харесай Дунавмост във Фейсбук