Вдигнаха заплатата на Пламен Стоилов

1
Увеличиха заплатите на кметовете в община Русе
Увеличиха заплатите на кметовете в община Русе Видео: КИС 13

Кметът на община Русе Пламен Стоилов ще получава 2100 лева месечна заплата, което е с 600 лв. повече от предходния му мандат, решиха общинските съветници на сесията вчера.

На днешното си заседание Общински съвет в Русе гласува предложение, с което бяха увеличени месечните възнаграждения на кметовете в Общината. Русенският градоначалник ще взема 2100 лева, а кметовете на населени места ще получават от 800 лева в Долно Абланово до 1150 лева в Мартен. Всички нови възнаграждения са под регламентирания максимум.

В крайна сметка предложението за увеличените заплати бе прието с 43 гласа "За", 5 "Против" и 2 "Въздържал се". По време на дебатите в зала, Мариета Волф представи декларация, с която призова всички общински съветници да се откажат от една своя месечна заплата, която да бъде предоставена на програмата "Помощ в дома". 

Стана обаче ясно, че общинският съвет има определени граници, в които може да действа спрямо подобни проекти, които са финансирани по оперативна програма.  На днешната сесия, общинските съветници гласуваха  местният парламент в Русе да има петима заместник председатели -  по един от ГЕРБ, ВМРО, Реформаторски блок, Атака и АБВ. 

Източник: КИС 13
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Името ми на японски е Биралочи Яко.

Харесай Дунавмост във Фейсбук