„Възраждане” ще реставрира паметника на граф Игнатиев във Варна

0
Той бе изтръгнат от постамента му в центъра на морския град
Той бе изтръгнат от постамента му в центъра на морския град

Той бе изтръгнат от постамента му в центъра на морския град

Варненската организация на „Възраждане" ще реставрира бюст-паметника на граф Игнатиев, който бе изтръгнат от постамента му в центъра на морския град, предаде Дарик.

Лицензиран специалист вече е извършил оглед на паметника, който е добро състояние. В съставения констативен протокол е посочено, че след падането има пукнатини и скъсвания на горната част на главата се налага почистване и заваряване.

Следващата седмица ще бъдат извършени реставрационните дейности. Стойността на цялата щета ще бъде надлежно калкулирана и към извършителя ще бъде предявен иск. Председателят на комисията „Обществен ред и сигурност” Дилян Григоров ще поиска записите от видеокамерите в района.

От „Възраждане” заявяват, че ще поемат разхода, надзора и контрола до връщане на паметника на мястото му.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    7
    Всички сте...
    ...се побъркали....... ..
  • 2
    6
    До Без коментар
    Пак си обезпокоен и разтревожен.Самоопредели се.Ако е нужно вземай лекарства.Успокой се.Майка ти да ти сипе един горещ чай мента с мед преди лягане.Да ти нахлузи хавлиени чорапи.Разтревожени сме за теб и личното ти душевно равновесие.Твоето и на тези където ти чукат +.Сложи си боне,по стегнато да е.... да е с пискюл,а чорапите на сини раета.Е...приятен сън желаем и утре да си изядеш закуската без лигавник.Нека е за първи път.
  • 24
    5
    Без коментар
    Рушлямските подлоги от "вгъZZраждани" искат да възстановят паметник на УБИЕЦА на българския национален герой Васил Левски!!! Безродни антибългарски национални ПРЕДАТЕЛИ!
  • -3
    4
    плюс-минус
    До редакторите на "Дунавмост": Моля да премахвате циничните коментари. Все пак сайтът се чете от малки и големи, от умни и не чак толкова.
  • -1
    3
    До 2
    Защо,вече напълниха ли на майка ти утката ???
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари