Във въоръжените сили на България служат над 4000 пенсионери

0
Пенсионери ограничават работата на младите офицери
Пенсионери ограничават работата на младите офицери

Пенсионери ограничават работата на младите офицери

Над 10% от състава на въоръжените сили на България е съставен от пенсионери.

Това става ясно от писмен отговор на министъра в отбраната в оставка Драгомир Заков до депутата от ДБ Мартин Димитров.

"Във въоръжените сили на България служат 4107 пенсионери. Като 3153-ма от пенсионерите са навършили възрастта и са упражнили правото си преди 5 и повече години", посочва Заков, цитиран от 24 ЧАСА.

Общата численост на въоръжените сили на България е около 40 000 души като точните числа са класифицирани. Армията сама по себе си е около 20 000 души. Като според последните данни на Заков незаети са около 7000 места в нея.

1325 са пенсионерите, които продължават да служат само в Българската армия, показват още данните от отговора на министъра. Това означава, че военните продължават да не могат да се отърват от проблема с "полковниците-пенсионери" - висши офицери, които продължават да работят и да вземат заплата, въпреки че са пенсионери. Това допълнително ограничава възможностите за израстване на младите офицери. Полковниците да могат да бъдат оставяни на служба бе предвидено при реформата на пенсионната система през 2015 г., за да се запазят ценни кадри, за чиито места няма подготвени офицери.

Останалите пенсионирани служители, които продължават да са на работа във въоръжените сили, са цивилни, става ясно от отговора на министър Заков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    do 1
    Специално Искренчо е такъв пумияр че и с дявола ще влезе в коалиция за да е на власт изрода мръсен цял живот на държавна работа ,а не си знае парите и имотите Искренчо изрод мръсен от къде с мижавата си заплата ,я дай снислен отговор ,ако въобшще измислиш такъв хаха мърша долна за теб ще гласуват само роднините ти ония без съвест
  • 2
    2
    ники
    Най големите мързеланковци стават воени и полицаи ,те за друго нестават
  • 3
    1
    И нито една ПЕНСИОНЕРКА
    Какво разбираме от това . че Българският пенсионер е истинския Патриот и българолюбец. Коя партия е на българолюбците в България ? Много от българите не знаят товоа. Оня ден прочетох изказване на другаря Искрен Веселинов от Русе , мастит политик , че ВМРО , която била партия на българолюбците в България , предлагат коалиция на другата българолюбска партия , на г-н Стефан Янев. Все пак изборните резултати зависят и от пенсионерките. Не се отчайвайте.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари