Варненец, обвиняем за грабеж, остава в ареста

0
Отнетите чужди движими вещи са на обща стойност 100 хиляди лева
Отнетите чужди движими вещи са на обща стойност 100 хиляди лева

Отнетите чужди движими вещи са на обща стойност 100 хиляди лева

Варненският апелативен съд потвърди взетата от Окръжен съд - Силистра най-тежка мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо С.М. от град Варна.

52-годишният С.М. е привлечен като обвиняем за това, че на 12 октомври миналата година в апартамент в град Силистра, заедно с други лица е отнел чужди движими вещи на обща стойност 100 хиляди лева, представляваща големи размери, с намерение противозаконно да ги присвоят.

Апелативните съдии, след като се запознаха с материалите по делото и изслушаха страните в съдебно заседание, приеха, че съставът на Окръжен съд Силистра е взел правилно решение към настоящия момент. Видно е, че по делото се събират активно доказателства и се работи за изясняване на обективната истина, няма неправомерно забавяне, и неизвършване на процесуално следствени действия. Съобразявайки уменията, навиците, начина на живот, които е имал обвиняемия С.М. до момента на неговото задържане, и данните за един продължителен период от време назад, през който С.М. е бил санкциониран по надлежния ред, видно от свидетелството за съдимост, съдът прие, че същият би могъл да извърши престъпление в условията на всяка друга по-лека мярка за неотклонение, различна от задържането под стража. Най-малко е подходяща мярката „домашен арест“, дотолкова, доколкото от материалите по делото се установяват множество адреси, на които С.М. е пребивавал с регистрация и без регистрация.

По тези съображения и аргументи съставът на въззивния съд намери за обоснована мярката за неотклонение „задържане под стража“, взета от силистренския окръжен съд по отношение на обвиняемия С.М, и остави без уважение молбата му за по-лека такава („парична гаранция“ или „домашен арест“), съобщават от съда в Силистра.

Съдебният акт, с който Апелативен съд - Варна потвърди законосъобразността на определението на Окръжния съд в Силистра, е окончателен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари