Ванка, викай ги тия да ги хвърлят вътре и да им е..т майката

0

Днес разследващите ще получат записа от инцидента край манастира

България днес” е единственият български таблоид, който проверява своята информация, без да злепоставя злонамерено обектите, за които пише.

“Вече знам кой си, ще направя всичко възможно да ти стъжня живота.”

Сватбар настоява да получи записите, за да пусне екипа да си ходи.

“Ванка, викай ги тия да ги хвърлят вътре и да им е..т майката.”

Петър Симчев показва следите от побоя.

“Никъде няма да ходите, излизайте от колата, дай телефона.”

Това са само част от репликите, които фоторепортерът на “България днес” Борислав Трошев и шофьорът Петър Симчев чуват от устатата на Христо Стоичков в събота следобед, когато са нападнати от него. Сипят се псувни и закани.

Стоичков дойде до автомобила и се нахвърли върху нас. Искаше някакви записи. Опита се да вземе ключовете на колата, но не успя. Биеше ме. През цялото време псуваше на майка и на баща. Опитах се да избягам. Още съм в шок", разказва пред “24 часа” Петър Симчев. От запис на фоторепортера Трошев се чува как Симчев вика за помощ униформен полицай, който стои наблизо.

Грозната сцена с побоя продължава над 10 минути пред свидетели в Етрополския манастир, където дъщерята на Стоичков Христина и хърватина Лука Белич сключиха брак.

Камата налага Симчев на почивки и ругае.

Фоторепортерът Борислав Трошев е на задната седалка на редакционната кола. Стоичков се пресяга към него, за да му вземе телефона.

Камата настоява журналистите да му дадат записите, след като вече е набил шофьора Петър Симчев.

При боричкането апаратът на журналиста се чупи. Екипът понечва да си тръгне, но Камата застава зад колата, за да препречи пътя ѝ. Настоява да му бъдат дадени кадрите, които са направени.

В опит да избегне юмруците на футболиста, шофьорът дава на заден ход и удря леко БМВ, паркирано наблизо.

Пристигат и други двама добре облечени мъже, които обясняват културно на екипа, че ще си тръгнат, когато дадат записите.

По случая е образувано дело в районното управление в Етрополе.

Трошев ще се яви в понеделник като свидетел по досъдебно производство №122 от 2016 г. в районното полицейско управление в Етрополе.

Пострадалият шофьор Петър Симчев вече е подал жалба в полицията, че е бит и заплашван от Стоичков. Двамата с Трошев са писали показания до 1 ч през нощта в събота срещу неделя в полицията.

Посрещнал ги началникът на РПУ-то. Извикал разследващ полицай Чакърова да снеме обясненията им. После Симчев е отведен за медицински преглед. Той казва, че Стоичков го е удрял с лакът през прозореца и с юмруци по лицето, когато успял да отвори вратата на колата. След това ескорт го съпроводил до края на града, защото Симчев и Трошев били предупредени, че хора на сватбарите ще ги настигнат по пътя.

Районът около Етрополския манастир е публична собственост, установи проверка на “24 часа”. В района не е имало забрана за присъствие на граждани. На задния паркинг, където е била колата на “България днес”, е имало хора, излезли на разходка в местността, които не са имали нищо общо със сватбата на дъщерята на Христо Стоичков.

Автомобилът, който Петър Симчев удря в паниката си, за да избяга от побоя, също е на посетител на местността, а не на сватбар.

След инцидента на Симчев е съставен акт за катастрофата, която е предизвикал. Когато полицаите попълват протоколите, венчавката вече е приключила. Тогава Стоичков минава покрай екипа и казва на фотографа: “Вече знам кой си. Ще направя всичко възможно, за да ти стъжня живота”.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари