Уволниха математичка, давала задачи с проститутки

0
Учителката дала на учениците задачи с открито расистко и нецензурно съдържание
Учителката дала на учениците задачи с открито расистко и нецензурно съдържание Снимка: БГНЕС

Американска учителка се прости с поста си, след като дала на контролно на възпитаниците си задачи, в чието условие има открито расистко и нецензурно съдържание.

Вместо обичайните главоблъсканици за тръби, лодки или закъснели влакове преподавателката Джоан Бослър от средното училище „Бърнз“ в Мобайл, Алабама, решила да разнообрази учениците на възраст 13-14 години с теми като наркотици, проститутки, оръжие и дори групов секс.

Полетът на въображението на даскалката е толкова смущаващ, че едва ли някой от потящите се над задачите е можел да се концентрира върху изчисленията, докато смаяно чете шокиращото условие.

Абсурдното задание бързо било качено в социалните мрежи, където първоначално потребителите помислили, че става въпрос за измама или непремерена шега. По-голямата част от родителите отказвали да повярват, че децата им е трябвало да умуват над подобен абсурд.

Учителката обаче изобщо не се шегувала, когато казала на възпитаниците си да попълнят листовете и да предадат контролното. Стъписаните деца се оплакали на родителите си от даскалския произвол. Така проблемът бил докладван на училищната администрация и започнало разследване.

Телевизия „Фокс10“ съобщава, че расистките тестове със скандално съдържания имат дълга история, информира Новинар.

Подобни версии циркулират в класните стаи отвъд океана от 90-те години на миналия век. Много учители са били наказвани или уволнени заради такива скандални условия в щатите Тексас, Калифорния и Ню Мексико.

Едно към едно

В първата задача на теста лирическият герой Рамон има автомат „Калашников“, зареден с 30 патрона. В условието се пита колко пъти трябва да стреля калпавият стрелец, преди да трябва да презареди.

Втората задача разказва за наркопласьора Лирой, който има 57 г кокаин и продава осем дози за 320 долара и после още 2 за 85 долара. Децата трябва да решат колко дрога остава на престъпника.

Третата задача е още по-шокираща, защото в нея става въпрос за сводника Дуейн, който пуска момичетата си срещу 85 долара. Тийнейджърите трябва да пресметнат колко пъти проститутките трябва да преспят с клиенти, за да направят 800 долара за дневната доза дрога за шефа си.

Четвъртата пък търси отговор на въпроса на колко дози трябва да се раздели кокаин на стойност 40 000 долара, за да може пласьорът Раул да има 20% печалба.

Петата задача представя автоджамбазина Дезмънд, който заработва по $200 за свито BMW, по $150 за откраднат „Корвет“ и по $100 за 4х4. Подрастващите трябва да сметнат колко коли трябва да бъдат отнети от собствениците, за да може престъпникът да събере 900 долара.

Шестата задача директно праща учениците в затвора, където Педро лежи 6 години за убийство, за което са му платили $10 000. Младежите трябва да калкулират колко пари ще останат от плячката, ако широкопръстата жена на убиеца харчи по $100 месечно.

На фона на предходните условия седмата задача е чиста като детска сълза, защото касае бройката на спрейове с боя, които евфемистично намекват за вандалските прояви на графити артистите.

Осмата задача обаче ни връща в черна статистика и по-конкретно при изнасилвача Тайрон, който е успял да забремени 4 момичета.

Деветата задача разказва за съгледвачката на мафията ЛаШона, която трябва да прецени с колко плъха от по 5 долара може да храни своя домашен любимец боа.

Последната разчупена математическа главоблъсканица разкрива съдбата на двама приятели скейтбордисти. Марвин краде дъската на Хуан, който зарежда пистолета си „Магнум 357“ за 20 секунди. В задачата се пита на какво разстояние ще е крадецът, преди да бъде покосен от куршума.

Източник: НОВИНАР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари