Турският тираджия, убил двама пловдивски музиканти, е на свобода

0
Утре той трябва да се яви в съда
Утре той трябва да се яви в съда Снимка: TrafficNews / архив

Утре той трябва да се яви в съда

В Пловдив предстои важно и знаково дело.

Ето какво съобщиха от пресцентъра на апелативния съд в града под тепетата:

"Делото е образувано в Пловдивския апелативен съд по жалби на близките на двама загинали при катастрофа срещу условната присъда на подсъдимия - турския шофьор Мехмет Калиман.

Старозагорският окръжен съд го е признал за виновен в това, че на 29.06.2018 г. в Прохода на Републиката, на входа на с. Пчелиново, община Гурково, област Стара Загора при настъпило пътнотранспортно произшествие между лек автомобил и управляван от него тежкотоварен автовоз, е причинил по непредпазливост смъртта на двама души – Николай Николов и Павел Дюлгерски, пловдивски музиканти.

При катастрофата, която е станала на завой, на място е починал пътникът от леката кола Николай Николов, а месеци по-късно, вследствие на травматични увреждания е починал и водачът на колата Павел Дюлгерски. Турският шофьор е бил обявен за общодържавно издирване и е задържан на 9.02.2023 г. на ГКПП Елхово".

Павел Дюлгерски / Facebook

На 18 май той е осъден на 3 години условно и е освободен от ареста. На предишното заседание преди близо 2 седмици нито той, нито адвокатът му се явиха пред Апелативен съд-Пловдив, след като родителите на загиналите момчета обжалваха присъдата на първа инстанция.

"Юридически хватки от страна на подсъдимия, неговия адвокат. Не очаквам по никакъв начин, поне реалистичен, подсъдимият да дойде в България", заяви пред БНТ Цветан Николов, баща на Николай Николов.

"И това ни беше ясно още на 18 май след делото в Стара Загора. Обвиняемият е напуснал същия този ден и тогава не бяхме изненадани, схемите, каквито ги очаквахме, се развиваха пред очите ни", допълни майката Мариела Николова.

Съдебният състав обясни, че е изпратено искане до турската държава той да бъде призован за делото.

"Ако има някакви механизми съдът да притисне довереника да се явява, поне неговият адвокат, поне да се даде ход на делото. Самият съд, апелативен, вярваме, че може да даде по-справедлива присъда, ако не я даде отиваме на трета инстанция", каза още Цветан Николов.

Сега делото е насрочено за утре, 11 декември.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари